Когато става дума за женската сексуалност, се наблюдава пълна липса на разбиране – от въпросите, свързани с оргазма, до дисфункцията и общите предпочитания и интереси. При мъжете информацията в тази насока е значително по-пълна. 
 
Част от проблема се дължи на факта, че повечето проучвания все още доминират сред мъжете и затова не е изненада, че знаем повече за пениса, отколкото за клитора. По-слаба е и осведомеността по отношение на женската анатомия както сред мъжете, така и сред жените.
 
В тази връзка, предлагаме няколко любопитни факта, свързани с женската сексуалност...
 

Вагиналният оргазъм всъщност е вътрешен клиторен оргазъм

Единствената роля на клитора е да осигурява удоволствие. Приблизително 8000 сетивни нервни влакна са разположени под клиторната качулка, което е почти два пъти повече, отколкото на главичката на пениса. По-голямата част от този орган се намира вътре във влагалището.
 

Жените също често мислят за секс и искат да правят секс редовно

Идеята, че мъжете са единствените, които мислят за секс по цял ден е по-скоро стереотип, отколкото факт. 
NEWS_MORE_BOX
 
В данните на скорошно проучване се посочва, че 53% от жените не правят толкова секс, колкото им се иска. Всъщност почти три четвърти от анкетираните съобщават, че желаят да правят секс поне три пъти седмично. 
 

Възбудените жени са считани се психично болни


През 19 век жените, които са имали сексуални нужди, са считани за луди. Психологът Джордж Тейлър е наричал това състояние „истерия“. То е описано като психично разтройство, а неговите симптоми включват прекомерно овлажняване в областта на влагалището и еротични фантазии. „Заболяването“ се е лекувало с помощта на „тазов масаж“.