Женската сексуалност е осеяна с много повече неясноти и въпросителни, в сравнение с мъжката – от оргазма до дисфункцията и, това, което се харесва и което не се харесва. В следващите редове следва да внесем малко яснота по някои от темите, свързани с женската сексуалност...
 

1. Женската сексуалност е размита

По време на проучване от 2015 г., поместено в Journal of Personality and Social Psychology, се установява, че жените се възбуждат еднакво както от мъже, така и от жени. Изследователите, провели това проучване дори отиват твърде далеч, твърдейки че жените могат да бъдат единствено бисексуални, но не хетеросексуални. 
 
Данните, разбира се, не са обобщаващи, но те отразяват тези на едно по-ранно проучване, според които жените са еволюирали да бъдат „по-неясни“, в сравнение с мъжете, като това е механизъм за ограничаване на конфликтите и напрежението сред жените в полигамните бракове. 
 

2. Сексът по време на менструация не е забранен

Сексът в тази част от месеца е широко обсъждана тема в продължение на години. Това, което се е променило напоследък, е броят на мъжете и жените, които я обсъждат свободно. Някои двойки не обичат да правят секс по време на менструация, докато на други им е приятна повишената възбуда и лубрикация в тези дни от месеца. Тъй като организмът им се подготвя за репродукция, жените понякога чувстват повишена сексуалност.
NEWS_MORE_BOX
 

3. Размерът на пениса невинаги има значение


По време на проучване, проведено от Cut.com, става ясно, че повечето жени не са съгласни с това твърдение. За много от тях по-голямо значение има начинът, по който пенисът се използва, отколкото размерът му. 
 
В данните на друго проучване се посочва, че мъжете се притесняват в по-голяма степен за размера на пениса си, отколкото жените.