Повече от една четвърт от жените се срамуват от тялото си до такава степен, че правят секс единствено на загасени светлини.
 
Според данните на ново проучване, в което участват повече от 2000 мъже и жени от Великобритания, повече от 75% жените твърдят, че не харесват своето тяло, а 66% се срамуват от вида му. 
 
От британското проучване става ясно още, че 27% от дамите правят секс само на тъмно или изобщо не правят, а причината е липса на самочувствие. Оказва се също така, че участничките не харесват да се гледат в огледалото, когато не носят дрехи. 60% от тях съобщават, че избягват отражението, когато се събличат. 
 
38% от всички участници смятат, че не биха били толкова привлекателни за партньора си, ако той/тя ги види без дрехи. 
 
Проучването е проведено за британското списание Weight Watchers, а целта  му е да отбележи старта на първата тема, свързана с голотата.
 
Въпреки озадачаващите резултати от проучването, шест смели жени и трима мъже се съгласяват да позират голи за специална фотосесия. 
NEWS_MORE_BOX
 
Идеята на поредицата теми, свързани с голотата, е тревожният факт, че мнозина се чувстват нещастни или изпитват чувство на срам от своето тяло. Визията за съвършените извивки е изкуствено „насадена“. Според редакторите на списанието е важно да се показват и здравите, силни и „истински“ тела, които да вдъхновят хората и да повишат самочувствието им спрямо собственото тяло. 
 
Проблемът е изключително важен, тъй като може да се отрази негативно на много аспекти от живота ни, най-вече на интимните взаимоотношения, се посочва в DailyMail.