Puls.bg съвместно с Investor.bg организира трето издание на дискусионния форум „Здравен дебат“ на 24 юни.
 
Темата на форума през 2016 г. е „Иновации и оценка на здравните технологии“. Какви са предизвикателствата в нормативната уредба за достъпа на пациентите до иновативни терапии? Какви са възможните решения според институциите, фармацевтичната индустрия, пациентски и професионални организации?
 
По тези още актуални въпроси в дискусията ще се включат д-р Глинка Комитов – управител на НЗОК, проф. Илко Гетов – Български фармацевтичен съюз, проф. д-р Петко Салчев – директор на Дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации”, проф. д-р Асен Дудов – председател на Комисията по оценка на здравните технологии, НЦОЗА, доц. Асена Стоименова – изп. директор на Изпълнителна агенция по лекарства, Деян Денев – изпълнителен директор на ARPharМ и други. 
 
Модератор е д-р Борислав Борисов – експерт по лекарствена политика и фармакоикономика.
 
Събитието ще се проведе от 8,30 до 12,00 часа в София Хотел Балкан.
 
Това е третото издание на форума "Здравен дебат". На първия форум през февруари 2015 г. поставихме темата за неотложните промени в сферата на здравеопазването и се разгледа основно концепцията за реформа в Спешната помощ. Участници в дебата тогава бяха здравният министър д-р Петър Москов и изпълнителния директор на УМБАЛ "Пирогов" проф. Стоян Миланов. Доц. д-р Божидар Финков от "Св. Анна" обърна внимание на кардиологичната помощ у нас, а ректорът на Медицинския университет - Варна насочи вниманието на общността към подготовката на младите кадри в системата.
 
За предизвикателствата в българското здравеопазване и проблемите в болничния сектор дискутираха на втория "Здравен дебат" д-р Ваньо Шарков, зам.-министър на здравеопазването, д-р Венцислав Грозев - председател на БЛС, доц. д-р Иван Костов - директор на първа АГ „Света София”, д-р Иван Маджаров – председател на Българска болнична асоциация, проф. д-р Тома Пожарлиев от МБАЛ „Доверие”. 
NEWS_MORE_BOX
 
 
"Здравен дебат" е инициатива на проф. Николай Габровски, създател на Puls.bg. Стартира през 2009 г. в навечерието на изборите под формата на специална рубрика в здравно-медицинския сайт. Веднага след изборите е организиран първият дискусионен дебат с видни личности от здравния сектор в страната по най-актуалните въпроси, свързани със здравната реформа в българското здравеопазване.
 
На събитията ни участие взимат видни фигури от здравния сектор и политическата сцена у нас и се дискутират теми с широк отзвук в обществото. Форумът се радва на сериозен интерес отстрана на медицинската общност и заетите в болничния сектор, фармацевтичната индустрия и др.
 
За детайли и регистрация за настоящото издание на "Здравен дебат" - zdravendebat.puls.bg