За втори път по инициатива на Puls.bg Клуб Инвестор поставя „Здравен дебат“ в полезрението на обществото.

Промените в здравния сектор, предизвикателствата и възможностите в българското здравеопазване ще дискутират д-р Петър Москов, Министър на здравеопазването, д-р Глинка Комитов, управител на НЗОК, д-р Венцислав Грозев, председател на Български лекарски съюз, Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването, доц. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на I-ва АГ "Света София", проф. д-р Тома Пожарлиев, представител на МБАЛ "Доверие", Деян Денев, директор на ARPharM, Анета Пиперкова, Оперативен директор "ПроДуКт – Проджект Дивелъпмънт Кансълтинг" и други.

Форумът се отрива в 9.00 ч. на 10 ноември в зала „Роял“ в „София хотел Балкан“ (бивш „Шератон“) и ще продължи до 12.00 ч. Предвидени са два дискусионни панела. В първия ще се акцентира върху:

  • Реформите в здравеопазването - Какво се случи досега и какво предстои?
  • Новата методика на финансиране на болниците;
  • Съдържание на здравните пакети.


Тема на втория дискусионен е: Лекарствената политика и ефективност на разходите за лекарства и постигане на финансова устойчивост на НЗОК. Акцентите:

  • Задължителните отстъпки - плюсове и минуси за публичния бюджет за индустрията и за пациентите;
  • Наредбата за регулиране цените на медикаментите;
  • Персонализираната медицина – гаранция за по-добро качество на лечението и оптимизиране на публични разходи.Здравен дебат е концепция на здравно-медицинския сайт Puls.bg, поставена в навечерието на изборите през далечната вече 2009 г., с цел да направи по-прозрачно обсъждането на важни за обществото теми и решения във връзка с провеждащата се здравната реформа. Веднага слез изборите е иницииран дебат по неотложните въпроси на българското здравеопазване, воден от създателя на сайта и идеята проф. Николай Габровски.


NEWS_MORE_BOXПрез февруари тази година Puls.bg съвместно с Investor.bg се проведе първият обществен дискусионен форум в присъствието на видни фигури от обществено политическия живот и лидери в здравния сектор. Тогава водеща тема в Здравен дебат бе концепцията за реформата в Спешната помощ. В дискусията участваха д-р Петър Москов, проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на болница „Св. Екатерина“, проф. Стоян Миланов, изпълнителен директор на „Пирогов”, доц. д-р Божидар Финков от „Св. Анна“, национален консултант по инвазивна кардиология и бивш министър на здравеопазването, проф. Красимир Иванов, ректор на Медицински университет – Варна и председател на Борда на директорите на МБАЛ „Св. Марина“ - Варна и др.

Клуб Investor.bg е емблематично название за инвестиционната общност в страната, наложено от едноименната медийна компания със серия събития от 2007 г., фокусирани върху актуални теми в областта на финансовите и капиталовите пазари, предприемачеството и бизнеса.

Здравен дебат е резултат от обединените усилия на Puls.bg и Investor.bg да дават гласност на добрите практики в здравеопазването, осигуряват експертно мнение по горещи въпроси на здравната реформа и генерират важно съдържание за аудиторията, включително и българския пациент.

 

 

към Регистрация за събитието

 

Здравният дебат се провежда с любезното съдействие на Новартис България, Астра Зенека, МБАЛ „Доверие“ и „ПроДуКт – Проджект Дивелъпмънт Кансълтинг“ АД. Институционални партньори са Елана Финансов холдинг, Ърнст и Янг България, Индустриален Холдинг България и Германо-Българска индустриално-търговска камара.