Ново проучване, направено от британски учени показва, че хората, които работят без да излизат в почивка на обед, рискуват да нанесат сериозни вреди на здравето си. 

 

Резултатите от изследването се базират на данни събрани сред повече от 3000 души и показват че един на всеки четирима души работи по цял ден, без да почива, което го излага на риск от болки в гърба, затлъстяване и депресия.

 

Според данните от доклада, повече от половината участници в проучването признават, че ходят на работа с неудоволствие, стресирани и със здравословни проблеми.

 


Специалисти от Британското общество на физиотерапевтите предупреждават, че дългите часове работа зад бюро крие сериозни здравословни рискове, които могат да доведат до хронични мускулно-скелетни проблеми.

 

Като основна причина за преумората и повишения риск от заболявания се посочва прекомерното натоварване на служителите, дължащо се предимно на недостатъчния персонал във фирмите.

 

Експерти съветват работодателите да осигурят здравословна работна среда на своите служители, като по този начин намаляват риска за тяхното здраве и повишават производителността и ефективността на работата във фирмата.