Удоволствието от правенето на прогнози, не се свежда само и единствено до поставянето на спортни залози, както и до предсказването на следващия ход в дадена казино игра. Удоволствието от правилната прогноза е наистина несравнимо. По-важно е да обърнем внимание на нещо друго – човекът е единственото същество на тази планета, което има шанса да прави избори. 


Някои добре пресметнати действия се водят за успешен избор, други нямат този успех. Дори и докато четете тези редове, трябва да се замислите за всичко сторено от вас, което ви е довело до този момент. Съществуват по-лесно и по-трудни избори, но накрая получаваме резултат, адекватен и точен на нашите действия. Редица почитатели на риска ще признаят, че всяка една игра, включително и покерът, не са нищо повече от нашето лично отражение, всяка една игра ни разкрива до определена степен, но ако има място, където се носят хиляди маски и печелившата може да спечели играта, а не картите. 


Защо хората правят залози? Какво точно ги подтиква? Ако кажем, че финансовата част е основната причина, най-вероятно ще ви излъжем. Тя няма нищо общо, поне за голяма част от опитните почитатели. Преди години National Geographic показаха как работи човешкият мозък и кои точно точки от мозъка се активират. При правенето на залози, нашият мозък активира онези клетки, които започват да повишават напрежението в нашето тяло, както и толкова популярния адреналин. Това е онази част, която започва да ни напряга, да ни подготвя за битка и според някои експерти, усещането е като надуването на балон. Обикновено се активира нашата творческа половина от мозъка и засенчва рационалните точки. При успех адреналинът продължава да бушува в нас, но с него идва и отделянето на още по-сериозни количества ендорфин – хормонът на щастието. Чувството, както споделят анализаторите, е няколко пъти по-силно от ефекта на някои наркотични вещества. Именно тази тръпка и преследването ѝ, мотивира повечето клиенти да проверят колко по-силна може да бъде. 


Поради тази причина ще забележим, че брандове като "Bwin" говорят все по-често за отговорна игра и разумно представяне в платформата, където се крият много и най-различни възможности за успех. За да запазим удоволствието, брандът постоянно се стреми да повиши своята бдителност над своите клиенти, защото точно тази тръпка е много опияняваща. 


Какво се случва, ако изгубим? Адреналинът започва да се среща с отделящия серетонин, който пък създава едно по-неприятно чувство в нас, възбужда гнева ни, кара ни да бъдем по-агресивни към загубата и активира чувството на реваншизъм. Точно тук психолозите ще ви споделят, че това е само игра, а игрите няма вечни победители. 


Ако търсим начин да се забавляваме, както и да се радваме на по-сериозни печалби, трябва да спазваме златното правило – да знаем много добре кога трябва да станем от масата или да затворим дадената онлайн платформа. Грешната представа за този вид забавление идва с Холивуд и продукциите, които ни показват, че абсолютно всеки може да спечели и да се превърне в абсолютен герой, а в реалността такива няма. Същото важи и за спортния залог. Впрочем една от най-добрите платформи за забавление е множествения залог, където минималните суми се увеличават благодарение на коефициента от избраните събития. Така използваме много ниски суми и се радваме на по-сериозни шансове за успех. 


Най-важното, което трябва да запомним е, че ако в живота сме принудени да взимаме решения и да посрещаме последствията от тях, в играта трябва да осъзнаем, че съществува една възможност да изберем кога и как да я приключим. И точно това е най-важното условие, което трябва да спазваме, особено ако искаме да запазим удоволствие от играта.