С разрастването на хазартната индустрия и все по-лесния достъп на потребителите към различните платформи, мнозина започнаха да инвестират своето забавление именно в този вид удоволствия. Проблемът е, че мнозина влизат в играта с огромни очаквания и пропускат да се запознаят с необходимите правила, с които да се играе разумно и да се спестят бъдещи главоболия като хазартната зависимост.


Това е онзи момент, в който даден играч не само започва да прави по-големи депозити, но и не играе разумно, а се стреми да спечели изгубеното. Често липсата на поставената разделителна линия и точната преценка, кара мнозина не само да изгубят тръпката от играта, но и да направят много грешни решения, за които по-късно да съжаляват. Със сигурност отстрани изглежда повече от лесно да се постигне такъв успех, но добрите играчи знаят, че дори по-сериозните победи идват с много опит, стратегия и мислене, дори и да вярвате, че това са лесни печалби, трябва да запомните, че такива не е имало и никога няма да има. 


Какви са основните мерки, които ще ни предпазят от негативната страна на това забавление. Не бързайте да съдите, поради простата причина, че днес на пазара ще открием много и най-различни удоволствия, които в прекомерни количества достигат съвсем различно измерение. Спокойно ще дадем примера с алкохола, със сигурност има много положителни качества от една чаша вино на вечеря, но когато прекалим с количеството, негативният ефект се забелязва, същото се случва и в това отношение, когато говорим за другите по-специални условия. Първата стъпка е просто да се запознаем с всички симптоми, които са посочени при всеки един реномиран бранд в секцията „Отговорна игра“. Препоръчваме да видите и някои съвети на анализаторите от Silentbet bg и да разберете за какво точно трябва да внимавате, при това, преди да сте започнали самата игра.


Следващата стъпка е, особено ако смятаме, че често се увличаме в едно начинание, да определим и точно с каква сума ще играем. Не се опитвайте да избирате суми, които преминават границите на разумното, просто се спрете на депозит, който няма да ощети и наруши качеството ви на живот. Ако това условие се спази, вече сте направили първата стъпка. 


Често в разгара на играта ще установим, че нашият депозит може да е приключил или да сме на път да надвишим поставения лимит. Колкото и успешни да сме към този момент, това е и времето, в което трябва да спрем играта. Без значение коя точно платформа сме избрали, винаги е повече от трудно да предскажем следващите ходове. В случай, че това се случи, реномираните букмейкър предлагат на всеки играч да постави лимит на сумата. Някои дори не броят печалбите, а само депозита, като единствено той може да се използва за поставянето на залози. Тази опция се прави в профила на всеки един играч, избира се времето, за което да е валидна и след това спокойно можем да бъдем сигурни, че дори и да се опитаме да направим депозит, платформата няма да го позволи. Не може и да го спрете в определен момент, а ще трябва да изчакате правилното време. 


Ако прекарате повече време от необходимото, самата платформа ще ви напомни, че е време да спрете. Една друга интересна опция, която скоро ще започне да се прилага и в реалните обекти, е следенето на поведението на играчите. Ако покажат признаци на умора или вече играят по-рисково, те ще бъдат помолени да напуснат обекта, както и няма да се допуснат в нито един друг. За целта камерите ще разполагат с изкуствен интелект и ще наблюдават точно това. А да не говорим, че в онлайн средата вече има оператори, които просто изключват профила на играча, когато започне да прави все по-безумни залози. 


Не на последно място ще трябва да забележим и присъствието на регистъра за уязвими играчи. В него човек може сам да заяви, че е готов да спре, като в рамките на 1-2 години ще му бъде отказано да играе във всяко едно казино, онлайн платформа или букмейкър. Това е много крайна мярка и макар да ни се струва несправедлива, дава достатъчно резултати. 


По-важното е, че на първо място играчът трябва да следи собственото си поведение и да знае, че всичко е поправимо, особено ако сам реши да се ограничи, това е първата стъпка и може би най-важната.