Вероятно, всеки от нас в даден момен от живота си е страдал от тревожност – обезпокоително чувство, сякаш имаме топка в стомаха, което се появява докато сме на път, явяваме се на изпит или с срещаме с нови хора.
 
Потни длани, буца в гърлото, повръщане –това са само част от другите съпътстващи тревожността състояния. 
 
Притеснението от ежедневни ситуации е всеобщо, но за стотици милиони хора по целия свят, тревожните разстройства и чувството на страх, могат да станат толкова неконтролируеми, че да затруднят сериозно живота им.
 
Огромното безспокойство пречи на ежедневните ни навици и комуникацията ни с хората.
 
Ново видео показва какво е да живееш с тревожност и паник атаки. Мари Жакемин е главна героиня в него, като се е опитала да пресъздаде „виртуална паническа атака”, с цел да даде гласност на този проблем.
NEWS_MORE_BOX
 
 
„То е просто там, в моя мозък. В някои дни успявам да го държа под контрол, но в други не...”, споделя тя.
 
По думите и безспокойството е толкова силно, че може да доведе до истински пристъпи на паника. 
 
„Започва като капеща чешма, потропване с молив по масата. Остава в дъното на съзнанието, чувате го постоянно и го чувствате. Постоянно е там и е много дразнещо. Тревогата става все по-силна и изведнъж ни поглъща изцяло”, обяснява Мари.
 
Паниката кара сърцето да бие много силно, да дишаме учестено, ръцете ни треперят, гади ни се, усещаме болки в гърдите, споделя още младата жена. 
 
Вижте още какво споделя Мари за паник атаките и тревожността във видеото: