Ако разгледаме по-подробно онлайн платформите за спортни залози, веднага ще забележим наличието на най-различни бонуси. Те са начални, презареждащи се, бонуси без депозит, наличието на безплатни залози и още много други, които се стремят да предложат по-добра и смела игра на феновете. 


Обикновено един бонус се предлага, когато направим нашия депозит, а средствата от него позволяват да правим залози, да тестваме нови възможности и разбира се, да инкасираме печалби. Всичко звучи прекрасно на хартия, но ще чуем и още една версия – това е начин, с който да се привлекат повече клиенти и именно бонусите са причина да се създава хазартна зависимост.


Това твърдение не е особено точно по няколко причини. Нека ги разгледаме и да разберем защо подобно твърдение няма никакви шансове. На първо място, бонусите са средство, което използваме за забавление, преведените средства са за игра и усвояване по най-добрия възможен начин, като в основата на всичко са необходими по-специални опции, които ще ни позволят да се забавляваме. Спечелените игри и залози, могат да бъдат изтеглени при изпълняването на общите условия. Няма как да говорим за зависимост, защото след като не използваме нашите средства, не се интересуваме много дали печелим или губим. Логично, след усвояването му, започваме да мислим и гледаме с друго око на нашите собствени средства. Често самите оператори, както ще забележим при Bwin бонус спорт, не задължават своите клиенти да го вземат, приемането на бонуса е точно толкова лесно, колкото и отказването му, макар и да не сме срещали клиент, който да откаже своя бонус, под каквато и форма да е дошъл. 


Всяка една платформа позволява на играчът да избере на какво, кога и как да се забавлява, както и с какви средства да го прави. Хазартната зависимост най-често се заражда в дадения играч, когато се заговори за желанието да си върне обратно изгубеното, което е една особена грешка и често съветът е да не се предприема тази крачка. Доказано е, че под афект и напрежение, абсолютно всеки взима грешните решения, следователно ако играем разумно, няма да срещаме никога подобни тенденции. След като обаче бонусът не е наше лично средство, ние няма за какво да съжаляваме и няма защо да се опитваме да го възстановим. 


Все пак това е идеята му, да достави колкото се може повече емоция, позволявайки на даден клиент да бъде много по-смел в своята игра. Най-често разглежданият бонус в това отношение е именно началният, който идва под формата на комплимент, че даден почитател на този вид удоволствия е избрал конкретен бранд. За да опознае по-добре възможностите на платформата, той получава допълнителни средства, с които да тества повече игри. 


Най-лесният начин да си представим бонуса и неговата работа е като с колите под наем. Подозираме, че вашето лично возило, каквото и да е то, се гледа с особено внимание и се поддържа по всички правила, все пак сте го избрали и ви харесва. Никога няма да го карате в червената зона, няма да го форсирате и ще се стремите да заобикаляте всяка една дупка. Дали правите същото с колата под наем? Съмняваме се, че е точно така, особено след като елементи като поддръжката и щетите се поемат от застрахователя. 


Бонусите не създават зависимост и няма как да направят точно това. За една игра няма значение какви точно средства ще използвате, тя винаги протича по един и същ начин, за да повярвате, че печелите, за да може по-късно да сте толкова смели в играта си. Единствената причина, поради която имате успехи, е защото сте направили правилния избор. Да, тази функция може да се смята за маркетингов трик, който да привлече вниманието ни, но нищо повече от това.