В света на спортните прогнози ще открием много и най-различни начини за забавление. Удоволствието да бъдем победители и буквално да сме предсказали бъдещето е забавление, което може да накара всеки човек да поиска да повтори това изживяване. Разбира се, дали успехът може да се повтори, зависи изцяло от уменията на клиента и неговото направено проучване. Със сигурност тази развлекателна индустрия има много сериозна причина да се превърне в толкова успешна през годините, но както сме забелязали, често едно хоби има шансовете да се превърне в зависимост. И точно това не иска нито един бранд, който предлага този вид услуги. Точно по тази причина ще забележим някои от основните черти на хазартната зависимост и как точно да се пазим от нея. 


Ето защо препоръчваме да обърнете внимание на някои от основните черти, описани от експертите в тази индустрия. 


На първо място ще разгледаме постоянно повишаващите се залози. Това е нещо напълно нормално, понякога ще стартираме нашето забавление с много скромни суми, за които изобщо няма да има значение. Ако поставеният залог е на цената на едно кафе, не се вълнуваме нито за печалбата, нито за загубата. С времето всеки играч, особено с натрупването на опита, поставя и малко по-високи залози. Точно тук идва и голямата подробност, повишаването идва със сериозна отговорност и осъзнаване, че това са средства, които не гарантират печалбата и винаги зад успеха дебне и възможността за загуба. Колкото и да си мислим, че сме успели да победим даден букмейкър, нека не забравяме, че той печели и в двата случая.


 

Играта срещу него или изобщо враждата с него, е най-грешното решение, което даден клиент може да си поставя за цел, няма смисъл да го правите. 


Една друга основна грешка е тази, в която даден играч започва да слуша чуждото мнение. Интернет може да се похвали с редица футболни експерти и познавачи, които могат да дадат големи съвети, но има една подробност, те не правят залози, обикновено прибират по-сериозни суми, за да предложат своите съвети. По-лошото е, че когато не успеете, те самите не носят никаква отговорност. В това отношение трябва да погледнем към най-големият букмейкър в България - Efbet и да се запознаем със статистиката и спортните прогнози, които се предоставят от Калоян Ангелов и Жаклин Михайлов, те са напълно безплатни и както се досещаме, дават само насоки, но не и категорично мнение. Не трябва да забравяме, че този бранд е известен и с още една черта - винаги е готов да помогне на всеки свой клиент, който започва да усеща подобна зависимост. Ще открием и специална секция за отговорна игра, както и възможност ние самостоятелно да се поставим в регистъра за контрол. Докато дадено име присъства там, нито една платформа няма да вземе по никакъв начин депозита на въпросния клиент, при това не само конкретния, но и всеки друг лицензиран. 


А кое е най-важното правило, когато изберем дадена платформа за забавление - никога да не преследваме загубите и да си обещаваме, че можем да върнем всичко изгубено сега и веднага. Това е най-голямата грешка, която даден играч прави. На първо място, всяка една игра и залог, трябва да се правят със средства, за които няма да изпитваме някакви скрупули. Ако в момента на афект се опитаме да играем срещу казиното, това няма да донесе нищо повече, освен още една допълнителна загуба и още изгубени средства. Много играчи правят тази грешка и прекрачват границите на разумното, а след като мине тръпката, осъзнават, че са се разделили с много сериозни суми и товa не завършва добре, особено след като идва следващата стъпка и опит да се възстанови изгубеното. Тайната на всичко това се крие в едно много просто правило - не е срамно да изгубите, не е и трагедия, по-важното е да се изправите и да си тръгнете, когато дойде времето. Разумната игра е ключът към удоволствието и здравето, нищо друго.