Програма за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми на възраст над 40 години стартира Първа акушеро-гинекологична болница "Св. София".

 

Това съобщиха от лечебното заведение.От нея обаче ще могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.


Програмата е съвместна инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“ и Варненски медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и ще се осъществи като реверанс към тази група пациентки, които, поради приетите критерии на Център “Фонд за асистирана репродукция“, нямат възможност да се възползват от националната програма за финансиране на лечение чрез ин витро оплождане.

NEWS_MORE_BOX


Целта е да се предложат преференциални и достъпни цени на ин витро процедури за тези пациентки.

 

За включилите се в програмата, ще бъде изготвен индивидуален план за лечение от водещи специалисти по репродуктивна медицина от двете лечебни заведения с главен консултант доц. д-р Емил Ковачев дм. от МУ-Варна, лекари от „Св. София“ и ембриолозите на лечебното заведение.


Кампанията ще започне с безплатни консултации и прегледи в ПСАГБАЛ „Св. София“, които ще се проведат в периода 15 май – 25 юни 2014г.


Те ще се осъществяват само след предварително записан час на тел.: 024470263 или на GSM: 0878205253.