„Благотворителност“ е една от онези думички, които докосват някак отвътре душите ни. Като я допускаме в мислите си, ние изразяваме едно от най-висшите си човешки качества – желанието да помогнеш на другите.
 
Чувството, че си бил полезен на някой, че си отделил частица от себе си и от “твоето”, за да помогнеш на някой в нужда, носи невероятно вътрешно задоволство. Дава ти  едно различно удовлетворение  от самия себе си, кара те да повярваш, че добротата е едно от изконните човешки качества.
 
Не е тайна, че напоследък всички станахме достатъчно мнителни и недоверчиви, когато чуем за благотворителна кампания. Има, обаче, няколко организации, които през годините са доказали своята дейност и че можем да им гласуваме доверие. Давайки на тях това, което извира от душата ни, ние можем да бъдем сигурни, че то ще достигне наистина до тези, заради които нещо е трепнало дълбоко в сърцето ни.
 
Една от тези организации у нас е сдружение “Зачатие” – първата в България пациентска организация, подкрепяща двойките с репродуктивни проблеми.
 
Сдружението е създадено изцяло от доброволци, отдали се на каузата да помагат на хората, за които родителството все още е една несбъдната мечта. През годините “Зачатие” организира различни благотворителни инициативи, насочени именно към тези двойки у нас, които вървят по нелекия път на стерилитета. Всички тези инициативи са прозрачно и пълно отчетени до стотинка на сайта на организацията – както получените суми, така и на кого са раздадени.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Денят на репродуктивното здраве е едно от емблематичните събития, организирани от сдружение “Зачатие”. Тази година ще бъде неговото 11-то поред издание. То ще се проведе на 11 юни в хотел “Верея” гр. Стара Загора, под мотото “Новите пътища към мечтаното дете”. Събитието цели да събере на едно място лекари и пациенти, за да могат да общуват помежду си в неформална обстановка. Този ден дава на двойките, борещи се за дете, уникална възможност да научат за новостите в репродуктивната медицина, да зададат въпроси и обсъдят своите притеснения със специалистите, да споделят опит с други двойки, намиращи се в същото положение или такива вече изминали нелекия път на стерилитета. Участието в това събитие е напълно безплатно за всички.
 
Традиционно по това време на годината сдружение “Зачатие” организира поредната си благотворителна и дарителска кампания, с която ще бъдат подпомогнати и финансово няколко двойки, нуждаещи се от скъпоструващо лечение на стерилитет, които са извън обхвата на държавното и общинско финансиране.
 
Събраните до момента средства, дарени от Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори и много индивидуални дарители, осигуряват възможност за подпомагане на най-малко 3 семейства с ваучери от по 2000 лв. за лечение на стерилитет чрез инвитро процедура. Кандидатите, които ще получат ваучери за финансово подпомагане в рамките на кампанията, ще бъдат определени чрез публичен жребий при закриването на Деня на репродуктивното здраве в Стара Загора.
 
Ако някога сте се сблъсквали с думичката “стерилитет”, ако ваши близки вървят или са изминали трудния път на зачеването, ако вече сте родители и осъзнавате какво щастие е това, или ако благотворителната дейност ви носи вътрешна удовлетвореност – не се колебайте, тази кампания е точно за вас. Дарявайки, вие ще подпомогнете още едно българско семейство да намери пътя към мечтаното дете. Ще направите нечий дом наистина топъл и уютен, живота му - истински смислен, а сърцето му - истински пълно. Ще помогнете на някой да сбъдне най-съкровената си мечта –да бъде родител.
 
Можете да дарите по следният начин:
 
Чрез банков превод:
Сдружение Зачатие 
IBAN - BG10FINV915010BGN0JDTK
BIC - FINVBGSF
основание "Дарение"
 
Чрез PayPal
Дарение чрез PayPal
PayPal - The safer, easier way to pay online! 
Получател: zachatie@gmail.com