Репродуктивната медицина, която отпразнува 40 години от раждането на първото в света бебе ин витро, преживява истински разцвет и е обект на небивала популярност. За ин витро вече се говори свободно и открито, а пациенти и лекари все по-често се обръщат към методите на асистираната репродукция, за да преодолеят проблемното зачеване на дете.

 

Леченията и процедурите при асистираните репродуктивни технологии не са напълно лишени от рискове, има световни стандарти и протоколи за безопасност, както и правила за прилагане на методите. Много често пациентите не са достатъчно информирани за лечението при ин витро процедурите, на които се подлагат и не са в състояние да направят избор между възможните алтернативи.


 

Затова сдружение „Зачатие“ провежда поредното си събитие под мотото „Поглед към теб“. 14-то издание на Деня на репродуктивното здраве е посветен на темата:  "Пациентът в центъра на репродуктивната медицина - профилактика, превенция, безопасност".

 

Денят на репродуктивното здраве на сдружение „Зачатие“ ще се проведе на 8 юни 2019 г. в Пловдив. 

 

Програмата на събитието включва информационна сесия с дискусии и безплатни консултации с лекари в рамките на Eкспо алея на ин витро клиниките в България.

 

Експо алеята дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да се срещнат със специалисти и представители на клиниките, да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлагани от тях, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатно съвет и консултация от тях.

 

Тази уникална възможност за българските пациенти е осигурена благодарение на доброволния труд на членове от сдружение „Зачатие“, което от 2004 г. насам защитава интересите на хората с репродуктивни проблеми в България.

 

Денят на репродуктивното здраве започва в 11:00 ч. на 8 юни 2019 г. в зала "Проф. арх. Йолов" на хотел "Рамада Тримонциум", Пловдив. Входът е свободен.

 

За информация и записвания: drz2019.zachatie@gmail.com