Среща с двойки с репродуктивни проблеми организира Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Селена" на 17 май в Пловдив.

 

Това съобщиха от лечебното заведение.


 

В рамките на събитието доказани специалисти ще дават информация по медицински, правни и психологически въпроси, свързани с проблемното забременяване.

 

Ако имате въпроси и се интересувате от стъпките преди и по време на процедурите, каним ви да се присъедините към инициативата, заявяват от "Селена".

 

На срещата ще бъде предоставена информация за всичко, което интересува двойките, ще бъдат обсъдени фактори и причини, влияещи на проблемното забременяване, както и начините за диагностициране.

NEWS_MORE_BOX

 

При желание е необходимо да се запишете на тел: 0896 610 956 до 10 май включително или да изпратите имейл на адрес: ivfselena@gmail.com.

 

Екипът на болницата е подготвил приятна изненада за присъстващите - за две от двойките се осигурява безплатен пакет изследвания.

Участието в срещата е безплатно.

 

Над 145 000 семейства у нас имат репродуктивни проблеми.

 

Обезпокоителна е и цифрата на двойките, които не знаят как да разрешат своите проблеми и към кого могат да се обърнат за помощ. Неосвеодемите са между 360 000 и 500 000 души, което говори за сериозен проблем, свързан с недостатъчно информираност на населението.

 

Приблизително 30 000 души са опитали да разрешат проблема си чрез самолечение, 4 на 100 пък казват, че проблемът е чисто психологически и че не е необходима медицинска помощ.

 

Средно около 5 години отнема на двойките да решат проблемите си със зачеването на дете.