Като единствен що годе сигурен метод за зачеване на бебе с желания пол се сочи инвитро оплождането. Според специалистите по въпросите на забременяването обаче има и няколко чисто практични трика, които бъдещите родители може да прилагат за повишаване вероятността да си направят бебе от мечтания мъжки пол.

 

В предходен натериал разгледахме няколко препоръки за двойките, които искат да повишат шанса бебето им да е момиче и се убедихме какъв майсторлък се изисква за това. Оказва се, че и зачеването на момче не е никак лесна задача. Има обаче няколко препоръки, спазването на които може да повиши вероятността видеозонът няколко месеца по-късно да покаже наличието на издайническите атрибути на мъжкия пол.


 

Препоръки за зачеване на мъжка рожба

Доказано е, че сперматозоидите, които носят Y-хромозома и кодират мъжкия пол на бебето, се движат малко по-бързо, но пък преживяват по-кратко след еякулация. Тези особености трябва да се имат предвид от двойките, които „работят" за мъжки наследник. Има няколко мерки, които ще позволят на някой от по-бързите мъжки сперматозоиди да достигне първи до яйцеклетката и да даде път за развитие на мъжка рожба.

 

Счита се, че изживяването на оргазъм и специфичните вибрации на гладката мускулатура на влагалището ускоряват придвижването на спермата към матката и яйцеклетката. Това дава допълнителен начален тласък на и без това по-бързите сперматозоиди, носещи Y-хромозома и повишява шанса някой от тях да оплоди яйцеклетката. Тази особеност поставя много важна и деликатна задача пред бъдещите бащи в случаите, когато сексът е ориентиран към зачеване. Тук важността на оргазма на жената се удвоява.

 

Типът на хранителния режим на жената е дните преди зачеването също може да предопредели пола на бъдещата рожба. Според проучванията сперматозоидите, носещи Y-хромозома, преживяват по-дълго в леко алкална среда. Затова придържането към диета, ориентирана към по-алкални продукти, в период от няколко дни около плануваното зачеване ще повиши вероятността бебето да е момче. Добре е в хранителния режим да присъстват повече храни, богати на калий, натрий, калций, магнезий и други алкални елементи.

 

Някои научни проучвания асоциират пола на заченатото бебе с моментната физическа форма на жените. Оказва се, че още неродени, момчетата може да проявят типична за пола си толерантност и да позволят на майка си да не бъде чак толкова придирчива към теглото си в момента на зачеване. Според проучванията в периоди на по-сериозни диети за регулиране на теглото жените по-често зачеват момичета. Така, жените, които мечтаят за момченце, може да си позволят малко по-лековато отношение към физическите упражения в периода, когато правят опити да заченат.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Как влияе физическата форма на бащата върху формирането на пола на бъдещата рожба все още не е напълно уточнено, но е доказано, че и той може да даде своя дан в стремежа към зачеване на мъжка рожба. Установено е, че консумирането на кофеинови напитки в дните, когато се правят опити за зачеване на бебе, повишават подвижността на сперматозоидите. Така тези от тях, които носят Y-хромозома, получават допълнителен енергиен бонус и шансът да достигнат първи до яйцеклетката се повишава.

 

Посочените са мерки, които може да повишат шанса бебето ви да е момче. Разбира се, придържането към тези мерки е преди всичко за забавление. Документиран е случай на жена, спазвала стриктно всички препоръки за зачеване на момче, която с изненада, но и с нескрита майчинска обич посрещнала втората поред женска рожба в семейството.

 

Гледайте на тези препоръки като на средство за подсигуряване на спокойствието, че все пак сте се опитали да дадете желания тласък на процеси, над които само природата има власт. И не спирайте да опитвате.