Преди 30 години в страната ни се ражда първото българско бебе, заченато чрез оплождане ин витро. Така България се появява на картата на авангардната медицина в Европа и става една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет.

 

Сдружение „Зачатие“ посвещава на този важен юбилей 13-тото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, който тази година ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г. Там ще се съберат доайените на българската репродуктивна медицина и техните последователи, за да разкажат за миналото, настоящето и бъдещето на асистираната репродукция в България.


 

Програмата на събитието включва информационна сесия, групова дискусия и безплатни консултации със специалистите в рамките на Eкспо алея на инвитро клиниките в България.

 

Експо алеята дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да се срещнат лекари и представители на клиниките, да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлаганите от различните клиники, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатно съвет и консултация от тях. Тази уникална възможност за българските пациенти е осигурена благодарение на усилията и труда на доброволците от сдружение „Зачатие“, което е създадено през 2004 г. и от тогава е защитник на интересите на хората с репродуктивни проблеми в България.

 

NEWS_MORE_BOX

 


По традиция, петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение Зачатие ваучер за диагностика и лечение на стерилитет на стойност 500 лева.

 

Програмата започва точно в 11:00 ч. на 9 юни 2018 г. в залата на Областна управа Плевен. Вход - свободен.