На 8 юни 2019 г. в хотел Рамада Тримонциум в Пловдив от 11:00 до 16:00 часа се провежда Денят на репродуктивното здраве, организиран от сдружение „Зачатие“ под патронажа на Община Пловдив. Събитието включва информационна сесия за новостите в репродуктивната медицина и Експо алея на ин витро клиниките в България. Входът е свободен за всички посетители без необходимост от предварително записване.

 

Експо алеята дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да се срещнат с лекари и представители на 11 клиники по стерилитет и репродуктивна медицина от Пловдив и страната. Това е уникална възможност да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлаганите от различните клиники, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатна консултация.


 

Традиционно всяка година сдружение „Зачатие“ дарява по 5 ваучера за финансово подпомагане на лечението и диагностиката на стерилитет на стойност 500 лв всеки. Средствата са събрани от дарения, а ваучерите се разпределят чрез жребий между петима от посетителите на събитието. Жребият се тегли публично от децата на Зачатие при закриването на събитието.