Отново наближава Коледа - най-светлият семеен празник, на който всички ние си пожелаваме здраве и пълна къща. Немалка част от хората по света и у нас имат едно единствено желание в святата нощ - да станат родители. Една от всеки 5 двойки по света среща трудности при зачеването на дете. Сдружение „Зачатие“ е българската пациентска организация, която защитава интересите на хората с репродуктивни проблеми в България вече 12 години.
 
Хората от „Зачатие“ вярват, че мечтите могат да се сбъдват и са го доказали. Десетки детски усмивки са изгрели на бял свят с подкрепата на тяхната традиционна благотворителна инициатива "Коледно желание", която те провеждат за 9-та поредна година.
 

На кого помага „Зачатие“?

Сдружението събира дарения за подпомагане на лечението на семейства, които нямат възможност да получат държавно финансиране.
 
Държавата финансира до 3 цикъла на лечение с инвитро, но все повече двойки са изчерпали без успех тези опити. Има случаи, в които семейството има нужда от лечение с донорска яйцеклетка – то не се финансира от държавата. Има клиники в страната, които не са сключили договор с държавния фонд и техните пациенти са лишени от държавна помощ.
 
"Зачатие" ще дари собствени средства за подпомагане на 3 семейства с ваучери на стойност 1500 лева всеки. Всички получени дарения от фирми и граждани ще бъдат раздадени като допълнителни ваучери. Сумите по тях ще се изплащат директно на клиниките, с които пациентите имат договор за лечение инвитро. 
 

Как можете да помогнете?

Призоваваме всички социално отговорни граждани и фирми да се присъединят към нашата дарителска инициатива, за да се сбъднат още Коледни желания и да се раждат повече деца в България!
NEWS_MORE_BOX
 
 
Дарения се набират по банковата сметка на Сдружение "Зачатие" или чрез PayPal. След приключване на срока на кампанията, всички дарени суми ще бъдат обявени публично на сайта zachatie.org, където може да се намери и пълна информация за получените и раздадените средства от предишните инициативи.
 
Банкова сметка: BG10FINV915010BGN0JDTK
 
PayPal: zachatie@gmail.com
 
с основание: дарение за инициативата Коледно желание

Как можете да кандидатствате за подпомагане


Условията за кандидатстване за финансово подпомагане с ваучер на стойност 1500 лева от сдружение "Зачатие" са описани подробно на сайта zachatie.org. Кандидатури се приемат до 08.12.2016.