За хемороидите не е прието да се говори. Проблемът обаче се оказва много сериозен.

 

Почти половината от всеки сто души страдат от такова състояние, като някои дори не подозират за това. Незнанието е особено рисково, защото ако хемороидалната болест не се установи навреме, тя продължава да набира сили и по-нататъшното й лечение се усложнява.


 

Хемороидалните възли представляват кавернозни тела в дебелото черво. Характерно за заболяването е кръвотечение и излизане на възлите от аналния канал, придружено от болка.

 

Освен това то предизвиква сърбежи, раздразнение и кръв във фекалната маса. Неприятните усещания могат да бъдат породени и от други проблеми на аналния канал, изискващи лечение. Специалистите препоръчват консултация с проктолог още при първите неудобства в аналната област.

 

Те припомнят, че много от пациентите се обръщат за помощ с външни възли, които е лесно да се видят, но съществуват и вътрешни такива, които в начален стадий не създават проблеми на пациента.

NEWS_MORE_BOX

 

Ето защо своевременната среща с лекар е повече от задължителна.

 

За най-добро решение на проблема се счита неоперативният метод. Специалистите прилагат комбинирана неоперативна методика за отстраняване на хемороиди, като в зависимост от степента им на развитие могат да се използват инфрачервена коагулация, радиочестотна технология или латексна лигатура.

 

В резултат хемороидалният възел „изсъхва” и изпада сам в рамките на десет дни. През това време не се налага каквото и да е ограничение в ежедневието

 

През месец ноември, посветен на превенцията срещу заболяванията на мъжката полова система, столичната "Он клиник" предоставя 50% отстъпка от цената на прегледите за мъжко здраве.

 

Задайте въпросите си тук или на тел. 0700 1 19 19 и 0885 488 088.