Основните признаци за наличие на хемороиди са отделяне на кръв и подаването им извън ануса след ходене по голяма нужда. Съществени оплаквания още са: сърбеж, отделяне на слуз, усещане за чуждо тяло в ректума, както и чувство за ненапълно изхождане.

Причините за появата на хемороидите при мъжете и жените са различни. Ако при жените са следствие на бременността и родилните напъни, то при мъжете водеща роля имат физическите натоварвания - тежък труд или силови спортове.

И при двата пола негативно въздейства консумацията на пикантни храни и алкохол. Червеното вино съдържа танин, който не оказва благоприятно влияние върху съдовата стена и отключва описаното оплакване. Злоупотребата с концентрирани напитки води до същия ефект.

Какво точно се случва при консумация на алкохол? Засилва се притокът на кръв в аналната област, хемороидалните възли се увеличават и излизат извън аналния канал.

Състояния като запек, диария, както и употребата на клизми и разхлабващи препарати, допълнително спомага влошаването на хемороидите и оплакванията.

Хемороидалната болест протича на цикли: пристъп с остра болка и кръвотечения се редува с утихване на оплакванията.

В действителност проблемът не изчезва. Хемороидите прогресират в следваща фаза на развитие като кръвотеченията стават все по-обилни, а болките - по-интензивни.

NEWS_MORE_BOXНеприятните усещания в аналната област невинаги се дължат на хемороидите. Аналната фисура също предизвиква силни болки.

В „Он клиник" хемороидите и аналните фисури се премахват без операция и без болка. От 1-ви до 3-ти стадий на развитие на хемороидите лечението е неоперативно и безболезнено. С краткотрайни процедури се прищипва възелът и до 7-10 дни той изчезва. В 4-ти (последен) обаче операцията е неизбежна.

Заслужава ли си да отлагате?

В цял свят „Он клиник" е водещ медицински център за премахване на хемороиди и анални фисури. Клиниката има 3 филиала у нас - в София, Варна и Бургас.

Запишете час за преглед на:

тел. 0700 1 19 19
тел. 0885 488 088

Още информация на onclinic-bg.com