Когато говорим за лечение на разширени или спукани капиляри, трябва да се има предвид, че този проблем има две страни. От една страна, ние искаме да премахнем вече появилите се разширени капиляри, за да изглеждаме отново красиви и здрави. От друга страна, не по-малко важно е да се погрижим и за предотвратяване появата на нови разширени или спукани капиляри в бъдеще. И двете страни на проблема имат своите специфични решения, които често пъти се комбинират за постигане на пълен и дълготраен ефект. Пример за такава успешна комбинация е съчетаването на лазерната терапия с приема на Рутаскорбин.
 

Лазерна терапия

Лазерната терапия е един от най-модерните и ефективни методи за справяне с видимите разширени кръвоносни съдове. Тя се счита като най-подходяща за премахване на проблемни капиляри от лицето. При нея лазерът действа като един вид „запоява” спукания или разширен капиляр. Цялата топлината, излъчвана от него се концентрира само върху проблемния съд, без да засягат околните тъкани, водейки до слепване на стените му и по този начин до пълното му унищожаване. Лазерното третиране на капилярите има и някои малки недостатъци:


  • дискомфорт по време на третирането,
  • лек оток и подобни на изгаряне участъци на мястото на третиране с лазера, като някои от нараняванията заздравяват за 48 часа, но други могат да останат и до 10 дни,
  • временна промяна в пигментацията на кожата,
  • за постигане на ефект са необходими повече процедури, изискващи време и средства,
  • сезонно ограничение при провеждане на лечението – пролет и есен.


Въпреки много високия коефициент на ефективност, лазерните процедури не дават гаранция, че нови разширени капиляри няма да се появят и на други места. В тези случаи нуждата от редовен прием на продукт, укрепващ стените на капилярите, е повече от наложителна. Такъв продукт е Рутаскорбин. Неговият редовен прием ефикасно допълва лазерната терапия, успявайки да постигне това, което тя не може, а именно – да заздрави стените на кръвоносните съдове в човешкото тяло, предотвратявайки появата на нови разширени или спукани  капиляри.
 

Склеротерапията

Много разпространен и ефективен при лечение на разширени капиляри е методът на микросклеротерапията. Тя най-често се прилага за премахване на проблемните капиляри по краката. При нея се използват специални вещества – склерозанти, които се инжектират в разширените капиляри с помощта на малки игли. Тяхното действие се състои в това да предизвикат слепване на съдовите стени, вследствие на което капилярите „изсъхват” и престават да съществуват. С този метод също се свързват някои неудобства и недостатъци, като:

  • временно слабо зачервяване с последващо посиняване,
  • остава временна  пигментация.


Склеротерапията също само заличава вече появилите се разширени капиляри, без да предотвратява появата на нови такива. В тази връзка, тук отново приемът на Рутаскорбин е необходим, тъй като той оказва добър ефект в тази насока. Синергията, която се получава, комбинирайки склеротерапия и Рутаскорбин, има най-голям потенциал за постигане на желания краен резултат, а именно да се преборят проблемните капиляри веднъж за винаги.
 

Други алтернативни методи

Нанасянето на различните анти-руж кремове и лосиони са също алтернативен метод на поведение при разширени капиляри, но мярката има частичен ефект. Използването на фон дьо тен и коректор от друга страна само прикрива проблема без да го решава.

Ако искате да изглеждате здрави и красиви, забележите ли разширени капиляри по лицето, краката или тялото, не се колебайте! Това е моментът да започнете прием на Рутаскорбин. Ако вашият естетичен и здравословен проблем е по-изразен, нашият съвет е да съчетаете съвременните методи на лечение – лазерна терапия, склеротерапия или козметични продукти с приемането на Рутаскорбин за постигане на максимален и дълготраен ефект!