Живеем в епоха, в която смислената комуникация между нас не се постига лесно. Толкова сме заети с ежедневни проблеми, че вече нямаме желаното време да поговорим с партньора си, да обсъдим това, което ни вълнува и да разберем притесненията си.


Дори когато намерим време обаче, изглежда, че спазваме дистанция. Не искаме да започваме разговор по въпроси, засягащи връзката ни и се опитваме да го избегнем, заключвайки емоциите си в опит да избегнем нова разгорещена дискусия. И така ние просто очакваме нашите партньори да знаят какво мислим или какво искаме, което води до нарастване на напрежението и в крайна сметка един от нас се нахвърля по лош начин.


Но има начини да се сближите с партньора си и да възвърнете комуникацията.Как да общуваме с партньора си и най-накрая да споделим какво ни мъчи съзнанието?


Има дни, които са по-стресиращи от други. Така че, когато имате проблем, който искате да обсъдите, бъдете търпеливи, докато се намери подходящият момент. Опитайте се да разберете дали вашият партньор е в психологическо състояние, за да анализирате нещо, което ви притеснява. Никога не насилвайте ситуации, защото резултатът няма да е това, което искате. Проявете разбиране и бъдете сигурни, че ще се намери решение на всички ваши проблеми.


Общуването се основава на честност, не се преструвайте на щастливи, ако наистина не сте. Вие сте на това пътуване заедно, а не разделени. Бъдете конкретни с него за това как се чувствате, ако искате и той да бъде. Не се страхувайте да признаете, каквото и да чувствате. По-добре е да знаете какво наистина се случва, отколкото да се криете и да оставяте проблема да расте всеки ден. Точно както връзката ви започна с взаимни чувства, доверие и честност, така трябва да продължи и сега, основавайки се само на истината, каквато и да е тя.
Поемете отговорностите си. Признаването на грешка не е срамно, напротив, показва зрялост и че наистина искате да подобрите връзката си и себе си чрез това. Егоистичното отношение е спирачка за връзката и не ѝ позволява да върви напред.


Поставяйки своето „Аз“ над партньора си, вие показвате, че се интересувате повече от личното си удовлетворение, отколкото от бъдещето на връзката ви. Необходими са компромиси и отстъпки, за да може една връзка да работи. Ако вие и вашият партньор сте готови да ги приложите на практика, не е нужно да се притеснявате.


Най-голямата грешка, която можете да направите във връзката си, е да позволите на токсичността на миналото да проникне в нея. Може да сте имали трудности, но те са в миналото и няма причина да ги изтъквате всеки път, когато спорите.


Единствената причина да мислите за миналото е да видите какво сте направили грешно и да го поправите. Освен това единственото нещо, което постигате, е да се заключите в него и да изтривате бъдещето си ден след ден. Не разрушавайте връзката си заради нещо, което вече не съществува, фокусирайте се върху това как да я подобрите въз основа на текущите ситуации.


Няма значение колко време сте заедно, дори малките недоразумения стават големи, когато комуникацията е неадекватна. Не се страхувайте да се обърнете към всяка тема. Говорете за вашите мечти, вашите стремежи, какво обичате един в друг.


Нищо не е дадено, освен ако не го потвърдите. И накрая, избягвайте гневни и неуважителни съобщения, но демонстрирайте уважение, честност и любов към партньора си.