Според японците кръвната група може да даде информация и за характера на човека. Според тях кръвната група носи определени биохимични свойства на тъканите и органите, които пък от своя страна влияят на чувствителността на организма, здравето и съответно поведението и психиката.

От проучване на един милион души японският изследовател Пошитаке Номи определя най-характерните черти за хората от дадена кръвна група. Между другото до подобни прозрения стигат и френски, китайски, руски, немски и други психолози.

Ето какво може да се обобщи...
 

1. Нулева кръвна група

Според проучванията представителите на нулева кръвна група са хора с лидерски способности. Това са пробивни натури, които следват поставена цел до последно. Самоувереността при тях обаче може да прерасне над поносимата граница и да се изроди в прекалена амбициозност и суетност. Тези хора не са лишени от емоционалност и дори повече, склонни са на крайности, като да изпитват силна ревност и собственическо чувство по отношение на партньорите си. Действително се оказва, че изпълняващите важни ръководни постове във фирмени и други структури, са от тази кръвна група. В сравнение с другите, изглеждат постоянно енергични и непрекъснато контактуващи. Все едно те са създали бизнеса.

Може би и заради стреса, на който постоянно са подложени тези представители развиват язва на стомаха или дванадесетопръстника. Затова пък живеят най-дълго и действително психиката и състоянието на нервната им система са за завиждане...
 


2. Кръвна група А

Личностите от кръвна група А се отличават с търпението си, прерастващо до излишно упорство понякога. Допада им хармонията и спокойствието, но в същото време добре контактуват с останалите и им липсва лошото отношение към тях. Отличителна черта им е не само честността, но и способността да работят под силно напрежение, заради което са особено предпочитани за мениджърски позиции. Тези хора, освен, че се отличават като надеждни изпълнители в службата, са и най-преданите приятели. Правят всичко възможно да не разочароват околните без да пренебрегват своето развитие напред. Изслушват другите, здравомислието им понякога ги прави прекалено предпазливи и мудни обаче. Едва ли има по-добри анализатори от тях.

Повечето отгворности, които носят, сякаш оставят специфичен белег и върху здравето им. За тях са характерни всички най-разпространени заболявания на съвремието ни, като сърдечносъдови, диабет, артрит и проблеми с бъбреците.
 

3. Кръвна група В

Най-големите индивидуалисти са представителите от кръвна група В. Те са независими и сякаш не могат да се подчиняват и следват дори за миг някакво съвместно начало. Открити хора са и може да се разчита на тях, но само за това, за което те решат. Иначе са находчиви и адаптивни, което ги прави да изглеждат приемащи случващото се за даденост, но от друга страна са силно чувствителни и нараними.
Рядко съжаляват за нещо, просто продължават в посоката си, приемайки че това е било нормално, което понякога не изглежда адекватно на високите им изисквания към околните и себе си.

NEWS_MORE_BOX


Жените от тази кръвна група могат да си имат проблеми при намиране на партньор и създаване на продължителна сериозна връзка, тъй като свободолюбието и в същото време ревнивостта им обикновено идват малко в повече на партньорите им.

Иначе това са може би най-позитивно изглеждащите характери. Могат да омаят със словоохотливостта си и дарованията си, но пък страдат от резки промени в настроението и известна доза неуравновесеност.