Константина Живова е млада, усмихната и чаровна. Познаваме я от малкия екран - като един от водещите на “България сутрин“ по Bulgaria ON AIR. Днес обаче ще я видим в една друга роля в живота й, с която тя се справя също толкова добре - на майка. 
 
Най-трудната професия е тази на родителя, защото той трябва да се грижи за детето си всеки божи ден, седем дни в седмицата. Аз се надявам един ден да съм си свършила професионалната работа като майка и крайният резултат да е добър, разказва Ина, която има 8-годишна дъщеричка. 
 
Детето на тв водещата се ражда на големия български празник Гергьoвден и променя живота й. Тогава тя е едва на 24 и не знае дали ще може да задържи плода. „Два пъти лежах в болница на различни системи. На мен ми прави впечатление, че повечето млади майки имат проблем със задържането на плода“, казва тя и си спомня, че лекарите се съмнявали относно развитието на бременността. След 9 месеца обаче тя родила здраво бебе. 
 
„Като цяло бременността беше лека чисто физически, но притеснението за това дали бебето ще се роди здраво, ми тежеше повече“, разказва още Ина, която тогава се доверява на д-р Илиева и университетска болница „Света Анна“. 
 
 
В момента Дария е в първи клас, обича да играе и гледа телевизия като всяко дете. Майка й обаче е категорична, че трябва да използва технологиите в рамките на нормалното, за да си изживее детството нормално. „Изграден характер е, доста артистично дете. Още от корема ми беше много буйна и такава си остана. Темпераментна е, бих казала доста жива, все едно има две момчета в нея, а не едно момиче“, споделя с усмивка Константина. „Спомням си прохождането й. Тя беше от бебетата, които само лазят. Никога не съм я държала за ръка, както майките го правят с месеци. Не съм я слагала в проходилки. Един ден както лазеше се изправи, просто стана и тръгна“, споделя майка ѝ. 
NEWS_MORE_BOX
Лимон, мед и джинджифил са домашните средства, с които Ина лекува дъщеря си, но първият човек, на който се обажда при по-сериозен проблем с Дария е педиатърът. „Да чукна на дърво, не се разболява често, здраво дете е . . . На 6 години за първи път й дадох антибиотик. Допреди това изобщо не ми се е налагало“, казва водещата, която слуша съветите на лекарите, но се допитва и до приятели фармацевти, за да знае дали са й предписали достатъчно добри лекарства. 
 
Константина е доста зает човек заради работата си в Bulgaria ON AIR. В свободното си време обаче гледа винаги да е с дъщеря си. Двете обичат да приготвят различни вкусотии в кухнята, да се разхождат, да карат колело и ролери. Не крие, че като родител е по-отстъпчива. „Стремя се да не съм строга майка, по-скоро искам да имаме открити отношения с нея. Много прилича на мен - инат е, аз също. Искам да има равновесие в характерите, да се разбираме и най-вече да споделя, което за мен е най-важното - едно дете да споделя с родителите си, без значение какви притеснения и страхове има“, обяснява тя. 
 
„Смятам, че възпитанието, което сме получили от нашите родители, е от значение за това, което предаваме на нашите деца. Трябва да ги възпитаваме спокойно, без напрежение в семейството и да им показваме добротата в живота“, смята Ина, която се надява, че Дария ще стане добър и честен човек, който ще цени малките неща. „Децата се раждат с характер и са личности от самото раждане. Има родители, които се опитват да ги променят, но не съм от хората, които биха я спрели за нещо, по-скоро бих й дала да опита и тя сама да прецени“, казва още тя и е категорична, че би подкрепила детето си, ако един ден иска да работи в телевизията. 
 
Текстът е от рубриката "Лица" на специаното издание на Puls.bg "Наръчник бременност и детско здраве".