Само защото сте срамежлива и интровертна личност, не значи, че не създавате впечатление у другите. Напротив загадъчното винаги е вълнувало колкото и контактното лице. Въпросът е да се научите да използвате интровертността си в своя полза при запознаване с приятен човек. Как да стане това?

 

1.


Срамежливите хора обикновено са заети да водят един постоянен диалог, не монолог, със себе си. Понякога самокритичността им стига до степен да се бичуват за едно или друго незначително действие. Време е да започнете да управлявате тази своя срамежливост, а не да я оставяте тя да върши всичко сама, нали? Струва ви се чудновато? Не, не е! Първата стъпка към успеха с другия пол е да се сприятелите със собствената си срамежливост и започнете да работите в синхрон. Как да стане? Застанете пред огледалото и започнете да се описвате. Задължително е да изтъкнете всички положителни свои характеристики. След като приключите с външните белези, се прехвърлете на персоналните си качества, стигайки до свенливостта си. А тя е чаровна, всъщност, толкова мила и предизвикваща докосване... За отстраняване на неволно паднал кичур коса например...

 

Повтаряйте тази техника ежедневно. Ще забележите ефекта ѝ след време. Може да са ви нужни 2 седмици, може месец или два докато се сприятелите със своята срамежливост и станете "партия". Времето няма значение, важното е да я приемете като час от себе си и черта със свой естествен чар.

 

2.

Позволете му да води играта! Не е нужно да говорите, за да привлечете вниманието на избраника си. Нито е необходимо да правите нещо, което противоречи на същността ви. Какво е облеклото ви, дали сте душата на компанията или..., или... Няма никакво значение.

 

Единственото, което трябва да направите, за да привлечете вниманието на желания човек е да влезете в интимния му периметър.

Пример: наредете се на опашката в столовата до него. Няма начин да не се получи ситуация, в която да срещнете погледите си – важно условие е. Дори и да задържите погледа си за секунди, трябва да се усмихнете, без да откъсвате очи от неговите/нейните. Така със сигурност, лицето ви ще е забелязано и запомнено.

 

NEWS_MORE_BOX

 

 

Мъжете, също както жените, се притесняват да бъдат отхвърлени. Представете си само колко прекрасни връзки не са се състояли само заради това! Когато се усмихнеш, ти всъщност казваш – харесвам те, приемам те. Оттам вече другият няма да се страхува да направи решителната крачка.

 

3.

Следваща стъпка – откройте се! Трябва да се отличим в тълпата, да дадем видими белези на своята идентичност, което ще помогне да се създаде необходимото следващо впечатление и поддържане на интереса. Единствената препоръка тук е да бъдете себе си и не изневерявате на стила си.

 

4.

Няма да се разминете, без да кажете дума, ако държите на среща. Споделете нещо интересно – независимо дали касае ежедневните ви дейности или пък активност, която бихте искали да опитате. А ако не можете да се похвалите с подобни отметки, значи дошло е време да трупате опит.

 

5.

Отново ще работим върху сетивата от дистанция. Този път заложете на цветови елемент във външността. Дали ще е блуза в ярък цвят, червило или бижу... Изборът ви принадлежи. Условието е да е ярък цвят, който привлича и задържа вниманието. Има проучвания, които показват, че мъжете се „ловят“ много с цвят каки в облеклото и някакъв червен акцент във визията.

 

6.

Флиртувайте тихо! Това привлича. Използвайте езика на тялото. Хвърлете поглед, не директен, а с ъгълчето на очите. Усмихнете се. Раздвижете раменете. Ако се чувствате смели, намигнете или прехапете лекичко устни...

 

Несъмнено по-лесно е да стоите самотни на дивана и превъртате каналите, но си заслужава да потренирате, ако трябва пред огледалото, и да опитате!