За развитието на емоционалната ни интелигентност (EQ) важно значение има чувството ни за хумор. Използвайте хумора и обръщайте нещата „на игра“, за да се справите с предизвикателствата и трудните ситуации.


Хуморът, смехът и играта са естествени антидоти на житейските трудности. Те ще облекчат бремето ви в момента на разговора и ще ви помогнат да запазите добрия тон с противника си в перспектива. Един добър сърдечен смях намалява стреса, повишава настроението и бързо връща обратно баланса на нервната ви система.


Игривата комуникация повишава вашата емоционална интелигентност и ви помага в следните ситуации:


 

  • Да преодолявате трудностите в крачка. Като ви позволява да видите вашите отчаяние и разочарования от негативни или изцяло нови за Вас перспективи, смехът и игровият поглед върху нещата ще ви позволят да оцелеете в моменти на досада, трудни времена, и неуспехи.
  • Поглед върху различията на хората в конкретни ситуации чрез хумора. Използването на лек хумор често помага да се кажат неща, които по друг начин би било трудно или дори невъзможно да се изразяват, без да се създава напрежение.
  • Способност да се отпуснете и да мотивирате себе си. Игривата комуникация облекчава умората и релаксира тялото ви, което ви позволява да  се заредите и постигнете повече.
NEWS_MORE_BOX

 

  • Станете по-креативни. Когато се отпуснете, ще се освободите от категоричните начини на мислене и съществуване, което ще ви позволи да се настроите творчески и да виждате нещата по нов начин.

Как да развием нашето игрово общуване:

  • Никога не е твърде късно да се развие игровото общуване и на трудностите да се гледа откъм хумористичната им страна.За това, ще Ви помогнат следните умения:
  • Опитайте се да отделяте време за редовни тренировки по възпроизвеждане на хумор. Колкото повече шега има, по-игрово общуване и повече смях - толкова по-лесно става.
  • Намерете приятни дейности, които ви отпускат и ви помагат да „прегърнете игривия си характер“.
  • Практикувайте като играете с животни, бебета, малки деца, както и други хора, които ценят игривите закачки.


Успех!