Едно от основните умения, насочени към справяне с напрегнатите моменти с любимия човек, определено е способността да не обръщаме прекалено голямо внимание на ежедневните търкания. Следва да избираме между това да бъдем прави или да бъдем щастливи
 
Според специалистите за щастливите двойки най-важното не е в това да бъдеш прав. При тях мисленето по-скоро е в насока „прости и забрави“. Това е изключително здравословно, тъй като позволява да се даде приоритет на бъдещето, вместо да се живее в миналото. Кои са основните моменти, на които не бива да отдаваме голямо значение и да оставим зад себе си?
 
1. Кой прави повече...
 
Щастливите двойки действат като екип. Те не са в конфликт за теми като „кой изми съдовете снощи“ или „ кой изкара повече пари този месец“. За сметка на това, те имат обща цел и са взаимнодопълващ се екип, който се стреми към по-добро бъдеще. 
 
2. Миналото
 
Често се случва някои партньори да сравняват настоящите чувства и преживяванията с някоя предишна любов, а това може да доведе до чувство на несигурност и да се окаже проблем за бъдещето на връзката. 
 
Миналата любов трябва да остане в миналото, за да може да сме щастливи в настоящата. 
NEWS_MORE_BOX
 
3. Необходимостта от контакт денонощно
 
Хората са имали щастливи връзки и преди ерата на днешните комуникации и технологии. Ако не сме в постоянен контакт през деня, вечер ще имаме много повече теми за разговор. Когато сме заедно с любимия човек, нека се изключим от света за малко и да му подарим цялото си внимание
 
4. Нуждата от тайнственост
 
Да забравим уединението. Все пак не става дума да държим широко отворена вратата на тоалетната, но да бъдем „прозрачни“ за своята половинка. Освен ако няма някаква причина да се съмняваме в него/нея, не бива да имаме тайни помежду си. При истинската интимност няма тайни.