Може би приказките са виновни за представите ни за перфектната връзка. В роматичните си отношения с любимия се виждаме носени от вихъра на любовта, прекарващи нощ  след нощ в страсти, непрекъснато мятане на влюбени погледи, пърхане на пеперуди в стомаха при вида на другия и неуморимост от неговото присъствие в живота ни...

Стига де, кое живо същество ще иска да е постоянно с някого другиго без да има миг поне да почувства своята индивидуалност?! Някъде настрана остават делничните несгоди, неизмитите съдове, досадата от готвенето – защото роматичната вечеря си е живо отнемане на сили за сътворение на менюто и самото приготовление...

В един момент жадуващият романтика, поел върху плещите си изпълнението на приказния фон на страстите си, просто се уморява... И тогава другият започва да се чуди какво се е случило...

Перфектната връзка няма как да бъде перфектна. В нея е необходимо да има както сексуално пасване и принадлежност към приблизително еднаква ценността система, така и общо свободно време за двамата и споделяне на добри мигове и досадни рутинни задължения.

Нищо не убива любовта така, както и скуката, но и нищо не разделя така категорично, като несправедливото. Другите мъже или жени са просто повод.

И така, правило номер 1 е да се възползвате да бъдете заедно във всеки един свободен момент и да използвате тази възможност за подклаждане на огъня. Ясно е, че приготвянето на вечеря ежедневно е досадно задължение, но когато вечерята се приготвя заедно и в бързината се пусне презрамката на потника по рамото или докато любимия кълца лука се спусне ръка по гърба му – готвенето се превръща в любовна вечеря.

Идеята тук е не да бъдете непременно предизвикателни, а просто да прекарвате повече време  един до друг, а когато двама души се обичат провокирането на желание идва спонтанно...Правило 2. Когато сте срещнали своя любим, той ви е направил впечатление с точно определени качества, маниери, поведение, може би външност... Всички тези качества обаче са се моделирали под въздействието на лични преживявания, размисъл върху собствените действия, отделяне на време за личностно обогатяване, развитие на определени умения и пр. Ако в гонитбата за приключване на ежедневните задачи и споделяне на времето с другия започне да липсва време за любимите занимания, то и личностните характеристики постепенно ще започнат да се променят.

Заради любовта си, оставете зад гърба си обсебването и бъдете първо себе си.

NEWS_MORE_BOX

 


 

Не е сигурно, че е точно правило. Но несъмнено е важна точка - 3 - от успешната връзка – действайте като отбор. Времето определено не стига на никого в днес. Затова все пак се налага някакво разделение на домашните ангажименти. Така, ако единият поема пазаруването, другият през същото време грабва ютията. Докато единият отмята служебно задължение, другият поема децата, и обратно. Единият подготвя храната за пътуването, другият осигурява всичко необходимо за автомобила...Трудно е да си представиш, че с някой, с когото правиш умопомрачаваш секс, можеш да бъде приятел. Но всъщност, това е онази спойваща част във взаимоотношенията, която ги прави истински и запазва връзката във времето. Няма по-скъпо нещо в живота, ако можеш да се довериш на някого, да споделиш радост или затруднение, получиш съвет или кураж, че ще успееш. Това просто един любовник не може да го даде, подобна подкрепа можеш да получиш само от приятел. Именно приятелското отношение прави възможни малките компромиси, от които се нуждае връзката, за да продължи да се развива, и именно в приятелските отношения може да се формира онова неповторимо усещане, че държим именно на Него/Нея, а не просто го искаме. Това беше друга истина, № 4.