Да се чувстваш добре в кожата си

Автор: Puls.bg
Препоръчан материал от партньор на Puls.bg
 
Изпращане

Данните от здравно проучване показват, че  95 % от хората на възраст между 15 и 25 години са засегнати* от несъвършенства на кожата – черни точки, пъпки, комедони.


Шансовете  това състояние да бъде избегнато са малки и всеки е застрашен да се сблъска с него в даден момент от живота си. При наличието му може да бъде трудно да се изправим лице в лице с хората, чувствайки се неспокойни заради несъвършенства и кожа, склонна към акне. С черни точки и пъпки губим самоувереността си и се чувстваме потиснати. 


Дерматологични Лаборатории Ducray са специалисти в областта, с грижа не само за кожата, склонна към акне, но и за цялостното добро състояние на човека.
Нашата цел е да допринесем нашите потребители да се почувстват по-добре и да се повиши качеството им на живот.

 

Какво знаем за акнето?

Акнето е хронично заболяване и водеща възпалителна дерматоза. В началото здравата кожа се превръща в акнеична без видими признаци, тъй като първите промени настъпват в космено-мастните фоликули. В последствие се появяват отворените комедони - черни точки, след това затворените - бели точки/микрокисти, и накрая петна, папули или пустули. 


Причинителят за всичко това е бактерията Cutibacterium acnes (C. acnes), която Дерматологични Лаборатии Ducray изследва от 2012 г. съвместно с проф. Брижит Дрено от Университеска болница Нант.  През 2012 г. научни екипи откриха, че бактерията C. acnes е предпазена от щит, съставен от полизахариди, наречен биофилм. Тази естествена протекция благоприятства появата на първите акнеични лезии и възпрепятства действието на антибиотичното лечение. През 2016 г., основно откритие се направи в резултат на години тясно сътрудничество с проф. Брижит Дрено: акнето не се причинява от прекомерно размножаване (пролиферация) на бактерията, а от дисбаланс в популациите на C. acnes. Тази бактерия не е враг сам по себе си. Проявява се в редица форми - някои са безвредни, други са пропатогенни. Проучванията от проф. Дрено и нейния екип показват, че при индивиди с кожа, склонна към акне, хиперсебореята (прекомерно производство на себум) промотира преобладаване на пропатогенната форма.

 

Значимо откритие в разбирането на патофизиологията на акне

Проучването постига добри резултати,  благодарение на съвместната работа между изследователския екип на Pierre Fabre и INSERM Лаборатория Tулуза2. Наличието на имунни клетки (лимфоцити), които произвеждат провъзпалителен интерлевкин (IL-17) беше идентифицирано в ранните етапи на акне, дори и при липсата на видими с просто око лезии. 


Именно пропатогенната бактерия C. Acnes стимулира тези имунни клетки и цялата последваща възпалителна каскада. Това води до значителни промени по отношение на медицинския подход и третиране.


Благодарение на триото от внимателно селектирани активни съставки, нашата лаборатория третира кожата, склонна към акне още преди появата на несъвършенства и спомага за отстраняването на вече съществуващи условия.


Миртацин е отличителна активна съставка в серията Keracnyl и предотвратява формирането на защитния биофилм на C. acnes, а оттам се получава ограничаване появата на комедони. Селастрол е биотехнологична активна съставка, разработена благодарение на уникалното ноу-хау на нашите дерматологични лаборатории. Блокира продукцията на провъзпалителни интерлевкин-17 цитокини и така действа едновременно на видимото и невидимо възпаление. За цялостно действие срещу несъвършенствата монолаурин е ефикасен в редуциране прекомерната секреция на себум на всички нива. Порочният кръг се нарушава, а кожата е здрава.


Keracnyl - серия с формула, която действа на всички фактори, пречиняващи несъвършенства, на всички фази на акне. От излишъка на себум до дисбаланса в популациите на бактерията C. acnes, чрез ефект срещу формиране на биофилма, защитаващ бактерията, и директно действие върху имунните клетки за редуциране появата на зачервяване.


Всекидневната грижа и рутина за кожата е важна да бъде изградена в подрастващите в периода на препубертет и при възрастните. 

 

Как да почистваме кожата в дълбочина, но същестевременно да запазвате кожната бариера?

Първа стъпка: Почистване на кожата с Keracnyl Пенещ се гел за лице и тяло

Благодарение на нежните почистващи агенти и глицерин, формулата съхранява уязвената от лечението кожа, често съпроводено с изсушаване (пр. от ретиноиди). Усещането за свежест мигновено обгръща кожата при приложение. Подходящ за деца в препубертет, тинеийжъри и възрастни. 

 

Втора стъпка: Иновация срещу червени пъпки и несъвършенства 
Keracnyl PP + Крем е със синергично действие на активните съставки миртацин и селастрол, което благоприятства отстраняването на пъпките и остатъчните следи. Неговата немазна, нелепнеща текстура включва съобразено количество подхранваща фаза за максимален комфорт и усещане при апликация. Осигурява 24-часова хидратация и е отлична база за грим. 


При черни точки и комедони Keracnyl Glycolic + Крем За препубертет (9-годишна възраст), тийнейджъри, възрастни. Продукт с формула с 94,5% съставки с натурален произход и таргетно действащи активни съставки. Съдържа и 3% гликолова киселина за отпушване на комедоните и изглаждане на кожата. С рН 4, ефикасността е оптимизирана.


Благодарение на хидратиращо подхранваща фаза, осигурява оптимален комфорт без "свръхнатоварване" на кожата, както и висока кожна толерантност, оценена и при тийнейджъри, и при възрастни. Разработен с оглед минимизиране риска от алергични реакции, с вложен същевременно приятен аромат за удоволствие при употреба.

 

Трета стъпка: Възстановяваща и хидратираща грижа

Тежестта на страничните реакции, причинени от медикаментозно лечение на акне (ретиноиди, антибиотици, бензоил пероксид) мотивира екипа ни да разработи крем за компенсиране на неизменно причинената кожна сухота: Keracnyl Repair Крем - съчетание на ефикасност, безопасност и приятна текстура. Благодарение на Хидроксидецин®, Витамин F и глицерин осигурява 48-часова хидратация, възстановява кожната бариера, успокоява усещането за дискомфорт. За оптимална безопасност, уникалната стерилна козметика позволява формула с 0% консерванти и запазване на стерилността през целия период на употреба. Галеновата текстура е семпла, но много фина, с млечна микроструктура, която позволява мигновено абсорбиране в епидермиса, без да оставя мазен филм. 

 

*По данни от National Health Service
 


Изпращане

Още от Актуално
Обилен секрет от носа и кашлица са най-честите симптоми на синузит при децата

Признаци на острия синузит са обилна секреция от носа и кашлица.

Неинфекциозни причини за треска с неизвестен произход в напреднала възраст

Защо възниква повишена температура при по-възрастни пациенти?

Нефропротективен ефект на антидиабетните лекарства

Лекарствата за диабет намаляват прогресията на нефропатията