Косопадът се третира успешно според типа

Автор: Puls.bg
 
Изпращане

Независимо на каква възраст сме, появата на косопад може да ни обезпокои. Специалистите определят, че ежедневната загуба на около 100 - 150 косъма не бива да ни тревожи, предвид естествения жизнен цикъл на косата.


Какво да правим обаче, ако тази загуба е повече? Ако се чувстваме потиснати или ни се струва, че губим здравето и естетиката на най-добрата рамка на лицето си?


По думите на дерматолозите, косопадът е една от най-честите причини за консултация с тях.


За проблема в различните му аспекти и възможна адекватна терапия разговаряме с д-р Рени Андасорова - дерматолог с дългогодишен клиничен опит в лечението на заболявания на кожата и скалпа, лектор и участник в научни форуми, посветени на косопад, псориазис, акне, атопичен дерматит, инфантилен хемангиом и др. Член е на Български лекарски съюз, Българско дерматологично дружество и Сдружение на частнопрактикуващите дерматолози в България. Практикува в Пловдив и Асеновград.


В повечето случаи, косопадът е отражение на нашето собствено физическо и емоционално състояние. Понякога се дължи на активирали се заложени генетични процеси, които още повече налагат да обърнем внимание на косата си навреме. Изключително важно за правилното справяне с проблема е адекватното третиране, а това зависи от типа косопад, чието определяне е от компетенциите на дерматолозите.


Когато причината за косопада е временно събитие – преумора, стрес, неправилен хранителен режим, смяна на сезона, бременност и раждане, се говори за реактивен косопад. По своята същност той е преходен и е отражение на изтощението на организма в даден напрегнат период от живота. Реактивният косопад е по-характерен за жените.


При прогресивния косопад има проблем в самия жизнен космен цикъл, което и определя необходимостта от таргетно действащо третиране, тоест при него ревитализирането и подсилването на косата само няма да е достатъчно. 


Дерматологични лаборатории Ducray, експерти и пионери в грижата за коса от 1930 г., изучават всички страни на косопада, за да разработят ефикасни решения в програма от 3 стъпки:

 

1. Почистване и подготовка на скалпа – ANAPHASE+ ШАМПОАН Допълваща грижа против косопад, който включва незаменими подхранващи елементи за растежа на здрава коса и монолаурин, допринасящ за овладяване на косопада. Като допълваща грижа, може да се добави и ANAPHASE+ Подсилващ балсам.


2. Локално третиране с лосион съобразно състоянието:

  • CREASTIM - ПРОТИВ РЕАКТИВЕН КОСОПАД за стимулиране растежа на косата, подходящ и след раждане
  • NEOPTIDE - ПРОТИВ ПРОГРЕСИВЕН КОСОПАД с формула за ЖЕНИ и с формула за МЪЖЕ с таргетно действие за овладяване на косопада.

 

3. Подкрепа отвътре с хранителна добавка:

  • При реактивни състояния - ANACAPS REACTIV със сярасъдържащи аминокиселини, витамини и желязо за сила и жизненост на косата и ноктите; а
  • При прогресивни състояния - ANACAPS PROGRESSIV с оригинална формула с витамини и минерали за съхраняване на космения капитал. 

 

 

Продуктите за програмата при реактивен и прогресивен косопад на DUCRAY може да намерите на място в аптечната мрежа или онлайн в сайтовете на аптеките. 
 

 


Изпращане

Още от Новини и събития
Еврокомисарят Стела Кириакиду подкрепя въвеждането на „зелен сертификат“ в България
Обструктивен бронхит или бронхиолит – какви са разликите?

Инфекциите на долни дихателни пътища са сериозен проблем при деца

Сертификатът за преболедували вече ще е валиден 1 година

Ще се издава сертификат след първа игла от двудозвите ваксини

Безплатна ваксинация срещу сезонния грип за хора навършили 65 години

Осигурени са 230 хил. противогрипни ваксини за възрастните хора

Разкриват нови пунктове за ваксинация

Най-голям е интересът към ваксината на Janssen