Белези, уязвена кожа и слънце

Автор: Puls.bg
 
Изпращане

Каквато и да е причината, белегът засяга емоционалното ни състояние. Резултат от операция при тежко заболяване, неприятен инцидент, белегът ни връща към минало, за което се полагат усилия да бъде превъзмогнато… Белегът нарушава естетичния вид на тялото, още повече, ако е на лицето, и директно накърнява самочувствието ни.

 

Всяка година кожата на 100 млн. души по света е маркирана с белези1. Ежедневни наранявания, като порязвания, изгаряния, имат 100% от хората. Епидермални увреждания се получават и след повърхностни козметични процедури, каквито се извършват 23 милиона годишно.2 

 

Когато възникне повърхностно увреждане на епидермиса, започва процес на възстановяване на кожата, преминаващ през определени фази, докато раната се затвори. Но дори и тогава, кожата е отслабена и се нуждае от подкрепата ни, за да получим резултат максимално близък до естествения ѝ външен вид отпреди нараняването.

 

С какви особености се характеризира увредената кожа, какви грижи да полагаме за нея, как да намалим неприятните симптоми, доколко е опасно слънцето за уязвената кожа и как да я предпазим в най-активния за нас период на годината, разговаряме с дерматолога д-р Вилияна Ганчева.

 

Д-р Ганчева има дългогодишна практика в областта, започнала веднага след получаването на специалност през 2006 г. Тя споделя, че клиничната дерматология винаги я е привличала, но стремежът към красивото провокират у нея усвояването на нови знания и умения в направлението на естетичната дерматология.

 

Заздравяването на увредената кожа е въпрос на медицина, естетика и иновации. Дерматологични лаборатории A-DERMA са експерт в грижата за възстановяване на кожата с иновативни натурални решения от серията EPITHELIALE. 

 

 

EPITHELIALE A.H ULTRA Възстановяващ* успокояващ крем е 1-та формула с 94% съставки с натурален произход с тройно действие. Благодарение на натуралния екстракт от Котешки нокът и патентованата активна съставка CICAHYALUMIDE®**, иновативната формула на EPITHELIALE A.H. ULTRA хидратира и благоприятства бързото и естетично възстановяване* на кожата, спомага за намаляване появата на остатъчни следи, успокоява мигновено и дълготрайно неприятните кожни усещания. 

 

Но на слънце увредената кожа става още по-уязвима, с риск от хиперпигментни следи. През 2021 г. A-DERMA предлага ново ултра-безопасно решение за уязвената кожа, EPITHELIALE A.H ULTRA SPF50+ Възстановяващ* защитаващ крем – грижа 2 в 1 за възстановяване и много висока UV защита с фотопротективна система от само 4 филтри. Тестван след проведен пилинг, лазерни процедури***, ре-епителизирана татуирана кожа. Подходящ за лице и тяло, за деца и възрастни. 

 

 

След реепителизиране на кожата, се препоръчва масажиране на затворената рана. Прилагането на масаж води до омекотяване на тъканите и намаляване на срастванията, стимулира микроциркулацията и осигурява поддържане на добра хидратация. Специално създаден за масаж, EPITHELIALE A.H MASSAGE Масажно гел-олио е последваща грижа на Epitheliale A.H ULTRA Крем при риск от неестетични белези. Патентованата променяща се от гел в олио текстура е създадена специално от експертите на A-DERMA за насърчаване и улесняване на масажа. 


Epitheliale A.H DUO MASSAGE Масажно гел-олио е безопасно и натурално решение, за масажиране на неестетични белези и стрии, които са все още зачервени. Подходящ за кърмачета, деца и възрастни, включително бременни жени.

 

Продуктите може да намерите на място в аптеките или в онлайн сайтовете им.

 

Източници:
1.Bayat A., McGrouther D. A., Ferguson M. W. J. Skin Scarring, BMJ (2003)
2. Общество за естетична пластична хирургия ISAPS - Глобална световна статистика за броя и видовете естетични / козметични процедури през 2017 г.

 

Справки:
*  повърхностните слоеве на епидермиса

** Заявен патент

*** Повърхностни дерматологични процедури
 

 

 


Изпращане

Още от Актуално
Хиперпролактинемия - най-честата етиологична причина е хипофизарен пролактином

Пролактином е най-честата причина за хиперпролактинемия

Правилната стойка влияе и на настроението

Стойката оказва повече влияние, отколкото си мислим

Пулпитът- една от най-честите причини за силна болка в зъбите

Пулпитът представлява възпаление на меката тъкан на зъба

Изследване на С-пептид в кръвта – за какво се използва?

Какво е нормалното ниво на С-пептид в кръвта?

УС на БЛС с нов състав

Избран на редовния годишен събор на съсловната организация