Лечим ли е атопичният дерматит?

Автор: Puls.bg
 
Изпращане

Атопичният дерматит придобива размерите на епидемия в съвременния свят. Проявява се от най-ранна възраст, дори в първите месеци след раждането.

 

Дали се лекува атопичният дерматит и илюзия ли е излекуването? Каква следва да бъде грижата за атопичната кожа? Кои са факторите, които предразполагат атопичния дерматит? Може ли да се избегне използването на кортикостероиди в терапията?...

 

На всички тези въпроси отговаря доц. д-р Развигор Дърленски, дм, един от водещите дерматолози в страната, специализирал в редица водещи западни клиники по кожни болести. Носител е на редица престижни международни награди, автор на научни публикации и с множество участия в научни форуми. Професионалните интереси на доц. д-р Дърленски са бариерна функция, имунология на кожата, неинвазивни методи за изследване в дерматологията, чувствителна кожа, контактен и атопичен дерматит, алергични кожни заболявания, кожни прояви при вътрешни болести и нежеланите лекарствени реакции на кожата.

 

Атопичният дерматит или атопична екзема е хронична възпалителна дерматоза, която се характеризира с кризи, възпалителни епизоди, и периоди на „тихо възпаление“. Острата фаза на заболяването се разпознава по червените плаки и изразената сухота на кожата, със силен сърбеж. В периодите на ремисия пациентът си отдъхва, сънят става по-пълноценен, ежедневието по-спокойно, но реално възпалението не изчезва, а само затихва...

 

Наследствената предразположеност при атопичния дерматит е безспорен факт - ако един от родителите е с атопична кожа, то рискът за детето е 50%, а при двама - достига до 80%. Прилагането на емолиент за профилактика, преди проява на симптомите, намалява риска от развитие на атопичен дерматит.

 

А партньорите ни от Дерматологични лаборатории А-DERMA предлагат за пациентите с атопична кожа иновативно решение. Вече повече от 25 години A-DERMA влага експертизата си за подобряване ежедневието и повишаване качеството на живот на пациентите със суха атопична кожа със серията EXOMEGA CONTROL.

 

EXOMEGA CONTROL е 1-та серия натурални емолиенти с формули с доказан ефект срещу разчесването, които могат да се използват на всяка възраст, още от раждането. 

 

С уникална формула с екстракт от кълнове от Овес Rhealba®, отгледан съобразно нормите на биоземеделието, с противовъзпалително действие, допълнен с активни съставки за възстановяване на кожната бариера.

 


 Защото атопичната кожа е изключително уязвима и безопасността е приоритет!

 

Емолиентите за грижа EXOMEGA CONTROL Стерилна козметика са с 0% консерванти, благодарение на иновативна опаковка, гарантираща стерилността на продукта и без период на употреба след отваряне.

 

Формула с 95% съставки с натурален произход в 3 емолиентни текстури съобразно степента на сухотата и търсения комфорт в сезона: леко Мляко, богат Крем и много богат Балсам. 

 

За жест, който прави живота по-лесен в дните, когато всичко е забързано, или за приучаване на децата да се грижат за кожата с "по-закачлив" продукт е разработен новият EXOMEGA CONTROL Емолиентен спрей. 360° мултипозиционен спрей за напръскване без ограничения, с флуидна попиваща текстура, позволяваща бързо обличане след това. 

 

За нежна хигиена на лице и тяло - EXOMEGA CONTROL Емолиентно душ олио с формула с 91% съставки с натурален произход за нежно почистване, подхранване и неутрализиране на твърдата вода. 

 

А за безопасно излагане на слънце, решението от A-DERMA е PROTECT AD Крем SPF50+, 100% разработен за уязвимата атопична кожа.

 

Продуктите може да намерите на място в аптеките или в онлайн сайтовете им.

 

 


 


Изпращане

Още от Новини и събития
Само при 10% от новородените у нас кърменето започва през първия час

Под една пета от децата до 4-6 месеца са изключително кърмени

Седмица на безплатни консултации по кърмене в УМБАЛ Свети Георги

Майчината кърма подпомага антивирусната защита на бебето

Лечение със статини при пациенти в напреднала възраст

Кога е наложително, и кога - без особена полза?

МЗ уточни кога спешните медици ще получават премия за COVID-19

Размерът на допълнителното възнаграждение е до 1000 лв. чисто