Национална стратегия за обезпечаване с медицински кадри е необходима на страната ни

Автор: Puls.bg
 
Изпращане

България все още няма ясна стратегия за справяне със здравната криза следствие от COVID пандемията и това е причина за напрежение в болничните структури. Около това мнение се обединиха експерти от различни сфери на здравния сектор в рамките на онлайн дебата „Управление на здравеопазването по време на пандемия“, който е част от проекта „Най-добрите болници“ на Investor Media Group и Българска болнична асоциация.

 

В дискусията участваха  адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация, доц. д-р Цветелина Спиридонова, мениджър МБАЛ "Хигия"- Пазарджик, Петко Панов, зам.-директор по икономически дейности на УСБАЛАГ „Майчин дом“, Аркади Шарков, здравен икономист, Енчо Симеонов, старши адвокат в „Димитров, Петров и Ко.“ Модератор на разговора ще бъде Румяна Тасева, главен редактор на здравния портал Puls.bg.

 

Онлайн дебатът е поредна стъпка, с която „Най-добрите болници" затвърждава социалния си ангажимент към предоставяне на трибуна за качествена дискусия в посока подобряване на системата на здравеопазване в страната. 

 

Той е част от проекта на Investor Media Group и Българска болнична асоциация (ББА) „Най-добрите болници“. Националната класация „Най-добрите болници“ цели да отличи най-добрите лечебни заведения в България, с най-добрите услуги, специалисти и условия, в различните региони и медицински направления в страната. 

 

Онлайн дебатът „Управление на здравеопазването по време на пандемия“ се осъществява с подкрепата на Байер, B. Braun и адвокатско дружество „Димитров, Петров & Ko.“.


Институционални партньори са Български лекарски съюз и IQVIA.

 

Медийни партньори на онлайн дебата са Investor.bg, Puls.bg, Dnes.bg и Bulgaria ON AIR. 


Изпращане

Още от Акценти
Присъства ли коронавирусът във вагиналния секрет?

Учени проучват наличието на коронавирус във вагиналния секрет

53% от медиците в България са ваксинирани срещу ковид-19

Същевременно 57% от пълнолетните европейци са напълно ваксинирани

Тестват безплатно за хепатит C в цялата страна

Тестването е безплатно и анонимно и се извършва без записване

Отбелязваме Световния ден за борба с хепатита

Има пет основни щама на вируса на хепатит - A, B, C, D и E