Вътреутробно развитие на бебето, митове и факти за раждането, стомашно-чревни инфекции при децата

Автор: Puls.bg
 
Изпращане

Целият запис на последното издание на онлайн поредицата на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg, май-юли, излъчено на 11 юли.

 

Темите в изданието засягат вътреутробното развитие на бебето, разгледани от ембриолога д-р Мариела Даскалова и психолога доц. Диана Димитрова, които съответно разказват за органогеназата и пренаталното възпитание.

 

Факти и митове за раждането коментира акушер-гинекологът д-р Георги Амалиев, а информираните решения, свързани с бременността и раждането - адвокатът по медицинско право Мария Шаркова.

 

Д-р Павлина Чурлинов изясни как се поставят основите на добро дентално здраве при децата и какво следва да предприемат родителите в случай на избито зъбче.

 

Най-важното, което трябва да знаем, за да предпазим децата от стомашно-чревните инфекции при децата през лятото и как правилно да бъдат обгрижени в случай на такава, обясни д-р Теа Александрова.

 

Накрая Ви представяме звездната двойка Дичо и неговата половинка Карина, станали наскоро родители на втора дъщеричка, и споделеното от тях във връзка с бременността, раждането и отглеждането на децата им.


Изпращане

Още от Новини и събития
Вдигат всички клинични пътеки с около 10%

Предстои подписване на анекс на Националния рамков договор

Имунолог: Голяма част от преболедувалите COVID-19 изграждат антитела

Имунитетът трае поне няколко месеца, смята доц. Снежина Михайлова

Нови 176 случаи с COVID-19 в страната

14 069 са случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас

Честото нощно уриниране - на какво може да се дължи?

Всеки 3-ти над 30-годишна възраст е диагностициран с никтурия.