Какво налага бременността след 35 години и детските алергии?

Автор: Puls.bg
 
Изпращане

Какво налага да се предприеме бременността след 35 години, за да е спокойна бъдещата майка е темата на водещия разговор с д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на I АГ "Света София". В него акушер-гинекологът споменава какво още включва проследяването на бременността и как могат да се намалят съществуващи рискове.

 

Със следващия гост на онлайн изданието - акушерката с дългогодишна практика и завиден опит Емилия Казълова се маркират разликите между нормално вагинално и естествено раждане. При протичането на естествено раждане при осигурена медицинска среда ролята на акушерката може да е водеща. Тогава родилният процес следва своя нормален физиологичен развой и задачата на акушерката е само да помогне и сътрудничи на родилката да се справи с неприятните усещания и се мобилизира като поведение в моментите, които е необходима да бъде активна.

 

За приложението на стволовите клетки в медицината говори проф. д-р Стефан Горанов, който и представи нивото на което се намира България в практиката по приложението им. Какво дава сигурност при съхранение на стволовите клетки и кой е органът, който държи контрола на дейността, изясни Елена Танева.

 

Ваня Георгиева маркира критериите, по които следва да бъде избирана бебешката козметика, какво включва комплектът за ежедневна грижа и качествата на слънцезащитния продукт за малките деца. Тя предостави полезна информация и за обекчаване на кожните раздразнения от ухапвания на насекоми и подходящите продукти, които бъдещите майки могат да ползват при хлоазма - петната на бременността.

 

Профилактиката на детските алергии започва още от бременността, заяви д-р Тихомир Мустаков. Той препоръча да се обръща сериозно внимание на храните, които консумира бъдещата майка и после детето. Алергиите днес се установяват много по-лесно и категорично, съществуват съвременни терапии, чрез които може да се постигне дори излекуване на състоянието.

 

В завършек можете да чуете как певицата и актриса Йоанна Драгнева успява да балансира ангажиментите си и майчинството. Тя издаде и любопитни моменти от периода на бременността досега и разкри, че е пяла по време на раждането на десемесечната си дъщеря.

 

Повече във видеото


Изпращане

Още от Актуално
Честото нощно уриниране - на какво може да се дължи?

Всеки 3-ти над 30-годишна възраст е диагностициран с никтурия.

Обсъждат се допълнителни пари за дентални дейности

Ще бъде подписан анекс към Националния рамков договор 2020-2022