Името ми е Илияна Христова и съм на 29 години, а диагнозата, с която живея - кистозна фиброза (муковисцидоза). Преди близо една година преживях така чаканата, животоспасяваща белодробна трансплантация в болницата във Виена – AKH Wien. Това чудо се случи благодарение и на Вас, защото с Ваша помощ успях да събера средствата за престоя в Австрия.


Мислех, че вече всичко е наред и ще стартирам отново живота си, следвайки всичките си мечти. За щастие, трансплантацията е успешна и вече мога да дишам свободно, но само месец след трансплантацията бях неприятно изненадана с новината, че се е образувал тумор на дебелото черво, вследствие на тежката имуносупресия (терапия срещу отхвърляне на белия дроб).


Последваха две операции за премахване на тумора. Всичко беше наред – медицинският екип ми каза, че са изчистили добре всичко и са премахнали и околни лимфни възли, въпреки че е нямало метастази. След още един месец, при контролен скенер се установи  че имам метастази в черния дроб. Лекарите смятат, че този бърз растеж се дължи на подтиснатия имунитет. Взеха решение да ме подложат на химиотерапия.След направени 4 курса подобрение нямаше. Напротив, метастазите увеличиха броя и размерите си. Подложиха ме на друг вид химиотерапия плюс имунотерапия, от които преминах още 4 курса, но се оказаха толкова агресивни, че получих перфорации на червата. Последваха две животоспасяващи операции през април 2020 година. Сега продължавам със същата терапия, като скоро ме очаква 11-тата по ред.


Важно е да бъда във Виена, за да могат лекарите да реагират навреме, ако подобно нещо се случи отново. Онколозите, пулмолозите и хирурзите са в постоянна връзка помежду си, тъй като съм рисков пациент, полиморбиден и се налага комплексно наблюдение. 


Добрата новина е, че на последния скенер от 26 май 2020 г., се наблюдава минимално редуциране на туморната маса. Минимално, но за мен това е голяма надежда! Очакванията на лекарите са метастазите да смалят още размерите си и да могат да ги отстранят с операция.

 

Отново се обръщам към Вас с молба за финансова помощ! Тези средства са ми необходими за:

 

  • Разходи за престой във Виена, които са непосилни за моето семейство; 
  • Освен това се нуждая от скъпоструваща поддържаща терапия, включваща специализирани витамини и добавки, специална калорична храна и различни консумативи.

 

През последните 2 години, Вие ми показахте, че мога да разчитам на Вас и се надявам отново да ме подкрепите!


Който желае, може да дари на следната банкова сметка:

 

Банка ДСК:
IBAN BG58STSA93000019057800 
BIC STSABGSF
Илияна Владимирова Христова
PayPal: paypal.me/borbazadah

 

Сърдечно Ви благодарим, аз и моето семейство!
Повече за основното заболяване можете да намерите на: www.lifewithcf.org