Иво Христов от Радомир, който страда от рядко заболяване, издаде книга с разкази - „Приятелите умират заедно“
 
Преди почти година Ви запознахме с Иво. Тогава на него му предстоеше контролен преглед, от който се очакваше да стане ясно дали се нуждае от поредната операция. Борбата за неговия живот продължава, но той я прави по още един достоен за уважение начин – независимо от тежестта на заболяването си и крехките си плещи очевидно Иво носи душа на титан, защото вместо да се предаде, той пише и издава книга. Иво е само на 14 години.
 
Страда от неврофиброматоза тип 2. Характерното за това заболяване е, че то предразполага към образуване на множество тумори в централната нервна система. Въпреки че те са доброкачествени, се появяват на места, на които създават риск за живота. 
 
Честотата на това заболяване е около един на 200 хил. души. 
 
От февруари 2014 г, когато е поставена диагнозата до момента, Иво е претърпял четири операции – една в България и три в клиника в Хановер, Германия. Там са проведени и няколко контролни прегледа. 
 
Лечението на момчето продължава със скъпоструващ медикамент, който трябва да се влива на всеки три седмици, като стойността на едно вливане е 1683 евро. 
 
Голяма част от средствата за лечението на Иво са събрани с помощта на благотворителни кампании и подкрепата на много доброволци. 
NEWS_MORE_BOX
 
„Приятелите умират заедно“ на Иво Христов е сборник от страшни разкази. Тя е първата на книга на младия автор.
 
Това лечение на Иво ще продължи до юни, когато ще бъде осъществен поредният контролен преглед в Германия. Тогава ще се изясни какво е състоянието му и какъв следва да бъде ходът на лечението по-нататък. 
 
На името на Иво има отворена дарителска банкова сметка. В ход е и кампания с дарителски есемеси. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на благотворителната кампания – Живот за Иво.