Оказва се, че наистина има такова нещо като „сън за красота“.

 

Bed brand Sealy UK е направил проучване на база навиците за сън на жените, за да разбере дали всъщност съществува връзка между добрия сън и приятния външен вид.


 

Интересното е, че според резултатите от изследването, има такава връзка. Проучването е установило, че най-доброто време за лягане за сън е в 9:45 ч., а за ставане от леглото - 6:55 часа сутринта. Хората, които имат пълноценен сън средно 9 часа и 10 минути всяка нощ, е по-вероятно да докладват положителни ползи за външния си вид.

 

Причината е, че докато тялото е в състояние на покой клетките се регенерират, ускорявайки излющването на мъртвия слой клетки, възстановява се хидробаланса и клетъчната структура, производството на колаген и еластин става по-ускорено, порите дишат. Същевременно в организма протичат всевъзможни хормонални и метаболитни процеси, чийто естествен ритъм много лесно може да бъде нарушен при недостиг на сън. Това действа като стрес за имунната система - не само на тялото, но и на кожата.

 

Освен добрия сън, от особена важност са разкрасителните ритуали на лицето преди лягане. За да бъде сънят за красота пълноценен и за да могат регенеративните процеси да протичат пълноценно, порите трябва да бъдат добре почистени с осигурено достатъчно количество влага. Затова внимателно отстранявайте грима и мръсотията с продукт с мека формула (измивен гел или почистващо тоалетно мляко), тонизирайте кожата с тоник или лосион, и нанасяйте нощна хидратираща грижа според индивидуалните особености.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Сънят за красота заслужава същото уважение и внимание, което получават хранителният режим и редовните физически тренировки. И ако го превърнем в приоритет в ежедневните си грижи, ще осъзнаем какъв неизчерпаем източник на енергия и здраве е той.

 

Британски учени са установили, че недостигът на сън е сред главните причини за бързото стареене на организма. Ако не си доспиваме в течение на месец, получаваме сенки под очите, цветът на кожата на лицето посивява и целият ни вид е хронично уморен.