С напредването на възрастта тялото се променя, а с него и сексът, но в положителна насока. Смята се, че качеството е за сметка на количеството, но защо?

 

Една от причините сексът да става по-добър с времето е, че жените имат по-голям шанс за достигане до кулминацията. В проучване, проведено през 2011 г. се установи, че жените след 40 години, имат с 20% по-ниска вероятност да получат оргазъм, а жените в 20-те години - с 40% по-малък шанс.


 

Другата причина сексът да става по-добър и по-добър с напредването на възрастта, е, че жените стават по-уверени. Твърди се, че сексът в 20-те години е по-скоро експеримент, тъй като тогава се пробват много нови неща, за да се разберат предпочитанията. С годините обаче жените знаят какво харесват и какво не и изпитват по-голямо удоволствие при отдаването си. В допълнение, те не изпитват притеснения и несигурност за това как изглеждат и дали се справят добре в секса.

 

Много интересно е и проучването, че по-възрастните жени са по-приключенски настроени. 89% от тях споделят, че харесват различни пози, но и различни места за полови отношения. Те съобщават също, че сексът на 40 им харесва повече, тъй като е по-добър, отколкото преди 20 години.

 

Има и още много ползи от секса на 40-годишна възраст. Твърди се, че сексът е по-добър, когато има вече сключен брак. В изследването са интервюирани британски жени на възраст 35 и повече години относно отношението им към секса. 75% от тях са доволни от сексуалния си живот, но още по-голям е броят на жените, които са женени и са щастливи от брака и секса – 82%.

 

Смята се, че сексът е един от най-добрите начини за подобряване на цялостното здраве не само при младите, но и при възрастните хора, а това се потвърждава и от редица проучвания. Разбира се, в някои отношения сексът през 20-те и 30-те години е по-добър, но това не означава, че възрастните не могат да го правят и да му се наслаждават заради предимствата, които той осигурява.