Много двойки се сблъскват с периоди, в които сексът почти липсва, но това не означава непременно, че има някакъв проблем във връзката. Специалистите изтъкват някои пречки, на които може да се дължат проблемите в леглото…
 

1. Някои лекарства

За много млади жени контрацептивните таблетки са най-често срещаният потисник на либидото, тъй като те нарушават баланса в нивата на хормоните, основно на тестостерона.
 
С напредването на възрастта често се налага прием и на други медикаменти като антидепресанти и лекарства против стомашни киселини. Те също биха могли да се отразят на либидото
 

2. Непрекъснатият стрес 

Постоянното напрежение може да допринесе за липсата на желание за секс, тъй като обикновено се разсейваме и не можем напълно да се потопим в емоцията с партньора си. За да се отърсим от стреса и да се пренесем изцяло в интимния момент, е важно да определим какво точно ни напряга. 
 
За целта е полезно да си водим записки в продължение на няколко седмици. По този начин по-лесно можем да установим кои ситуации водят до потискане на сексуалното желание. 
NEWS_MORE_BOX
3. Време е за бебе!
 
Бременността и раждането променят хормоните в женския организъм по непредсказуем начин. Някои жени се възбуждат от почти всичко по време на бременността, докато други изцяло губят интерес към секса
 
От друга страна, след вагиналното раждане и изтощението отнема известно време, докато партньорите се приспособят към новия начин на живот. Ролята на жената вече е по-малко сексуална и повече насочена към родителския модел. 
 
Един от начините, благодарение на които можем да си помогнем, е като говорим с партньора си за секс. Това може да доведе до възбуда и при двамата.