Търсенето на оргазма – това спокойно може да се определи като основна тема на всеки секс наръчник. Като върховно изживяване в секса, постигането на оргазъм е основна цел на всяко интимно общуване. Наред с всички препоръки за постигането на пълноценен оргазъм обаче е добре да се посочат и основните причини, които възпрепятстват изживяването му и може да направят усилията и на двамата партньори безпредметни.

 

По-често от трудно постигане на оргазъм по време на секс се оплакват жените и при тях се откроява една много съществена причина за това.


 

Прекомерната тревожност и невъзможността по време на секс да освободят съзнанието си от страничните мисли е основната пречка пред постигането на оргазъм при жените. Това установява проучване, оповестено от авторитетния журнал Sexologies.

 

За да стигнат до това заключение, учени събират информация от първо лице за това какво се върти в главата на жените по време на секс. Резултатите – жените, които редовно изживяват оргазъм, се фокусират изцяло върху телесната си сетивност и оставят съзнанието си да търси и показва най-еротичните им фантазии по време на сексуално общуване. Информация за това дали е задължително партньорът да присъства в тези фантазии не се споменава, но това е маловажна особеност, която лесно се пренебрегва в името на крайната цел.

 

За жените, за които е трудно да затворят съзнанието си за всякакъв тип странични мисли по време на секс, невъзможността за постигане на оргазъм е неприятен, но и напълно обясним проблем. Добрата новина е, че според препоръката на експертите, той може да бъде разрешен. За целта може да се започне с прости стъпки, трениращи отношението към секса.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Например с това да се опитвате да се храните по-бавно и да се стремите да улавяте всеки вкус и аромат на ястията, които консумирате. Целта е да приобщите същата практика и към интимните си преживявания. Концентрирайте се върху присъствието на партньора си, върху усещанията, които допирът до неговото тяло дава, и поставете страничните грижи настрана. В тази група попада и мисълта за самия оргазъм.

 

Според експертите той е най-пълноценен, когато не се търси като фикс идея, а когато му се даде възможност да се появи като естествен завършек на предхождащите го изживявания. Така, както пълноценният секс е естествено продължение на предхождащата го любовна игра.

 

Какви ще бъдат предхождащите оргазма техники е въпрос на изцяло личен избор, важното е сред тях да не присъстват злободневните грижи.