Сутрешният секс може да е не по-лошо средство за успешен старт на деня от горещата чаша кафе. При това е важен колкото и закуската.

 

За много хора сутрешният секс е много по-голямо удоволствие от този след залез слънце. Той обаче носи и много ползи със себе си.


 

На първо място засяга чувствата. Сексолозите твърдят, че сутрешните страсти правят двойките по-толерантни и по-привързани един към друг и дори съветват личните конфликти да обсъждате именно след сутрешен секс.

 

Експерти вече са доказали, че със сутрешния секс се постига много по-голяма емоционална близост, защото това ви кара да мислите за партньора си през целия ден.

 

Многобройни са ползите и за физическото здраве. Ранните ласки засилват имунитета ни и допринасят за повишаването на IgA, антитяло, което предпазва от инфекции.

NEWS_MORE_BOX

 

Сексът не само намалява риска от настинка или грип, но може да подобри здравето на косата, кожата и ноктите. При практикуването му се освобождават съединения, които увеличават нивата на естроген, а той допринася за подобряване на тонуса и текстурата на кожата и косата.

 

Проучване на университета Куинс в Белфаст показа, че сексът три пъти седмично може да намали наполовина риска от инфаркт или инсулт.

 

Сексът може да се възприеме и като чудесна сутрешна тренировка. Вместо да тичате в парка или да правите гимнастика – отдайте се на страстите в леглото. Средно броят на калориите, които ще изразходите е 300! Това се равнява на около 40 минути във фитнеса.

 

И накрая, но не на последно място - ще бъдем усмихнати през целия ден. Чувството, че си обичан и желан, е от съществено значение и за двата пола. Какво повече?!