Все още не е ясно дали и доколко марихуаната подсилва сексуалното желание, но има изобилие от такива тези.

 

Възможно е хората, които употребяват трева, да са по-сексуални. Това се дължи на ефекта ѝ да отпуска и отстранява напрежението. Вътрешните бариери падат и остава насладата от споделянето на сексуалните предпочитания, споделя секстерапевтът Аманда Пасюко, практикуваща в Кънектикът, САЩ.


 

Някои твърдят, че при употреба на канабис се увеличават приятните усещания по време на половия акт.

 

Трябва да се знае, че марихуаната има различен ефект върху всеки организъм, твърди Ник Карас, автор на "Страстният връх: Ръководство за употребата на канабис за по-добър секс и творчество ".


Интересното е, че марихуаната действа като афродизиак само при ниски до умерени дози, а във високи дози може да има противоположен ефект.

 

Канабисът е бил използван като афродизиак в много култури в продължение на векове. В Индия се е употребявал още през седми век. Положителните ефекти в сексуалното здраве са документирани в китайски текстове, сред германските племена и много африкански култури.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Марихуаната не е лек и не може да поправи много от основните причини за сексуална дисфункция или проблеми в отношенията. „И дори да е законна в дадена държава, могат да възникнат правни и етични въпроси от употребата и дори с цел постигане на сексуално удоволствие.

 

Употребата на марихуана е законна в 9 държави, а с медицинска цел - в 29.