Едни от най-неприятните проблеми през зимата са оплакванията при цистит – болки в корема, често и болезнено уриниране. На фона на ниските температури, затрудненото предвижване и по-дебелото обличане тези оплаквани са истинско изпитание, което рефлектира и върху самочувствието на жената.


На въпроса: „Имали ли сте някога проблеми с пикочните пътища?“ всяка трета жена отговаря: „Да!“ А статистиката сочи, че при всяка втора циститът се повтаря, въпреки проведено антибиотично лечение.

 

 


Как да разпознаем цистита?
Започва с често уриниране и парене. Усещаме тежест в кръстната област и болка в корема. Надяваме се, че ще мине и без да ходим на лекар, но за съжаление по-често инфекцията се развива и състоянието става нетърпимо – много често уринираме с ужасна болка и мъчително парене, може да се появи и кръв в урината, даже да вдигнем температура – тогава спешно трябва да отидем на лекар!
Можем да спрем цистита още при първите симптоми и да не позволим на инфекцията да ни повали и застраши здравето ни.Защо циститът се повтаря и често става хроничен?
Обяснението е в причинителя на цистита – Escherichia coli. Уропатогенната E. coli се прикрепва по стените на пикочните пътища с помощта на нишки, наречени пили, които залепват бактерията подобно на лепило. Това дава възможност на Escherichia coli да образуват трайни колонии в уринарния тракт, които трудно се унищожават дори с антибиотици. За да е ефективно лечението – задължително е антибиотикът да бъде правилно подбран по преценка на лекар и след направена антибиограма, както и курсът на лечение да бъде с достатъчна продължителност. Погрешното лечение не успява да унищожи бактериалните натрупвания в уринарния тракт, в следствие на което няколко дни след спиране на антибиотичния прием отново се появяват неприятните симптоми на цистит.


Американската червена боровинка атакува причинителя на цистита – бактерията Escherichia coli, по един естествен, ефективен и безопасен начин. Червените боровинки съдържат специални вещества, благодарение на които бактериите се изхвърлят с урината и инфекцията се овладява. С намаляване броя на бактериите в пикочните пътища се облекчават и циститните оплаквания – изчезва паренето, болката, регулира се и честотата на уриниране. Доказано ефективен и без странични ефекти при цистит е Уринал Акут. Две таблетки дневно бързо облекчават оплакванията при цистит.
Повече информация можете да прочетете на: www.urinal.bg