Един от най-големите страхове преди започване на полов акт е, че той може да бъде скучен.

Много хора, залагат на разнообразието, разиграването на различни роли, използването на секс играчки и пр.

Но трябва ли задължително сексът да е палав и с играчки, за да бъде интересен? Не се ли губи тогава представата с кой всъщност правим любов?

Разбира се, разнообразието е хубаво нещо, поддържа желанието и изненадата, но трябва да се прилага умерено и понякога. В противен случай, партньорът толкова свиква с образа на медицинската сестра, монахинята, адвокатката, стриптизьорката, че в момента, в който жената застане пред него като самата себе си той може да не се възбуди и да не я пожелае. Обратното също е в сила.

Внимавайте с предложенията, които може да направите на партньора, суингът или тройката могат да бъдат погрешно разбрани и вместо разнообразие в спалнята да се вкара недоверие, депресия и несигурност.


Опитайте се да намерите баланса между въображение и действителност. За да се избегне скуката и еднообразието, специалисти съветват да се наблегне на смяната на позите, както и на местата за любов. Леглото е удобно, но не е единственото място къде може да се постигне оргазъм.

По този начин ще се разнообразите, ще експериментирате и ще останете самите себе си. А не е ли именно това желаният ефект?