Татуирането на мъжкия полов член може да удължи ерекцията. Причината може да се дължи на къната, мастилото или другите естествени пигменти използвани за направата на татуировката.

Самото татуиране на пениса изисква голяма прецизност, поради свръхчувствителността в дадения участък.

Дори и малко невнимание с иглата по време на процедурата може да предизвика спукване на кръвоносни съдове, което да доведе до преминаването на кръв извън стената на съда. Ефекта е постоянно нахлуване на кръв в пениса, което може също да е причина за по-дългата ерекция.

Специалисти съветват при подобни признаци да се направи незабавна консултация с медицинско лице, за да се избегнат последващи проблеми, които могат до доведат до еректилна дисфункция.

Рискът от инфекции след поставянето на татуировката е значително по-голям при подобни случаи, припомнят специалисти. Най-сериозни са животозастрашаващите инфекции, като ХИВ или хепатит C, които се дължат на нечисти игли.

Ирански уролози докладват за подобен случай при мъж, татуирал името на приятелката си върху мъжкото достойнство. Няколко дни след направата на татуировката и отшумяването на болката след процедурата, мъжът забелязва, че ерекцията му продължава много по-дълго дори и след еякулация.

Той отказва консултацията с лекар специалист, базирайки се на факта, че е в добро физическо и сексуално здраве.