Всяко дълготрайно партньорство преминава през периоди на възходи и падения. Мистериозно или не обаче, има двойки, които запазват високата сексуалност на взаимоотношенията си рекордно дълго, а ако попитаме лично тях, навярно ще ни осведомят, че не очакват пламъчето изобщо някога да избледнее.

 

Разнищването на мистерията на дългогодишните високо сексуални партньорства е била задача на редица проучвания. Тя едва ли някога ще бъде напълно разплетена, а и едва ли може да се даде конкретна рецепта за това как да се запази мирисът на секс в спалнята.


 

Специалистите обаче посочват няколко техники, които партньорите от високо сексуалните двойки очевидно са усвоили достатъчно успешно, че да пораждат завист у тези, при които сексът вече не е това, което е бил.

 

Приемат недостатъците на партньора си
Няма как хората, които правят много секс, винаги да чакат перфектния момент и перфектния партньор. Такова чакане може да е вечно. Те са имали късмета да срещнат човека, който подобно на тях търси секса заради самия секс, а не заради перфектните дадености на партньора. Такива двойки се чувстват добре в своята компания и нищо не може да им попречи да се възползват от всяка възможност за контакт.

 

Загърбват егоизма си
Сексът е дейност, в която лесно може да се изгубиш, в търсене на личното си удоволствие. Високо сексуалните партньори не са егоцентрици. Те познават нуждите на партньора си и асоциират секса основно с тяхното удовлетворяване. Това е аспект, по отношение на който времето помага за максимално опознаване на партньора и все по-сериозно затвърждаване удоволствието от секса с него. При такъв тип партньорство пламъчето, поддържащо желанието за секс, гори като вечен огън.

 

Имат си доверие
Освен основен аспект на брачната клетва, взаимното доверие е стожер и на сексуалната стабилност между партньорите. Доверието и интимността формират тандем, който повдига още една от потенциалните бариери пред успешното дълготрайно сексуално партньорство.

 

NEWS_MORE_BOX

 

Не чакат да ги споходи подходящото настроение за секс
При двойки с няколко деца, или делящи апартамента със своите родители или близки, такова настроение може изобщо да не се появи, колкото и примамки да му се залагат. Ключът тук се крие в откриването на начини партньорите сами да си създават такова настроение.

 

Свързва ги не само сексът
Взаимното привличане е основен, но не единствен фактор, който свързва двама сексуални партньори. Освен това те не поддържат връзката си само заради секса. Дългосрочното сексуално партньорство е естествено следствие от установяването на общи интереси, хобита и други влечения.

 

Очевидно, да се намери партньор, отношенията с който дават гарант за дългосрочно успешно сексуално партньорство, не е лесно. Но не е и невъзможно.

 

Посочените препоръки са споделени от хора, които поддържат успешно сексуално партньорство с даден партньор въпреки хода на времето. Според специалистите придържането към тези съвети може да помогне на всеки да извърви пътя от техен потребител до човек, който ще може да ги споделя от позицията на успешен дългогодищен сексуален партньор.