Хората, които правят сутрин секс са по-здрави и по-щастливи от останалите. Именно затова сутрешният секс се смята, че носи повече ползи за тялото, отколкото вечерният. Това е така и защото…

 

Сутрешният секс увеличава продуктивността


В изследване, проведено през 2018 г. с участието на близо 1000 възрастни, които живеят с партньорите си и имат интимен живот, 53 % от мъжете твърдят, че сутрешният секс е направил деня им по-продуктивен.

 

Сутрешният секс помага за побеждаване на стреса през деня

Вместо всекидневното начало на деня, включващо притеснение с какъв трафик ще се сблъска човек, как ще постигне целите си за деня, може да се прави секс. Защо? Сексът осигурява на тялото окситоцин, представляващ облекчаващ стреса хормон, който подпомага чувството на щастие и спокойствие. Той може да се освободи по време на полов акт, но и с помощта на мастурбацията. Твърди се, че сексът успокоява мускулите дори много по-добре от сутрешната йога. Експертите съветват преди тръгване за работа например да се отдели време за ласки, прегръдки и топъл душ.

 

Подобрява имунната система

 

Освен за създаване на настроение, сутрешният секс подсилва имунната система. Той предпазва тялото от студ и грип, но поддържа и косата, ноктите и кожата здрава. Сексът рано сутрин също помага на тялото да се бори успешно с инфекциите

 

Сексът позволява да се пропусне фитнеса за деня

Сутрешният секс е по-добра алтернатива от сутрешната тренировка. Учените потвърждават, че един час секс изгаря почти толкова калории, колкото 30-минутен джогинг. След този един час мъжете изгарят средно по 240 калории, а жените по 180 калории.

 

Според изследване мъжете предпочитат секс между 6 и 9 часа сутринта, като в 7:54 ч. е върховият момент, а жените са по-навити между 11 и 2 часа през нощта. В проучване от 2015 г. се показва, че 33% от мъжете и 44% от жените не са имали сексуални отношения, тъй като партньорът им не е бил настроен. За да не се получава така, че единият партньор да има желание, а другият не иска, специалистите съветват да се прави секс както сутрин, така и вечер, така че и двете страни да са удовлетворени.