1. Приливи и отливи на удоволствие

Липсата на секс или намалено либидо не винаги може да се счита като алармиращ симптом за проблем във връзката. Човешкото желание идва на приливи и отливи. Понякога имаме страстен порив, а понякога предпочитаме да си почиваме пред телевизора с чаша аператив и вкусно мезе.


Причини за спад в сексуалното желание може да са насищане между партньорите в една връзка, когато тя е достатъчно дълга, или сезонни хормонални промени. През есенно-зимния период естественото производство на полови хормони и феромони в човешкия организъм намалява, което създава известна бариера дори при изявените мачовци. Възрастовата граница също е важна за поддържане на либидото. Нормално е мъж в напреднала възраст да няма същото желание, както млад представител на мъжкия пол. Нормално е жена в напреднала възраст да няма този сексуален порив и страст, както едно току-що навлизащо във фертилната възраст момиче.При хора, страдащи от хронична умора, е нормално да нямат достатъчно сила и желание за секс, независимо на чий пол са представители. Когато работната среда е достатъчно стресираща, ефектът на работното напрежение е потискане на желанието за секс.


Най-срещани са проблемите при хора във финансовия сектор. Повечето хора започват работа в 8 сутринта и работният им ден продължава понякога повече от 12 часа. Много често не спират за обедна почивка и повечето от тях пътуват много време след работа, докато се приберат вкъщи за почивка и свежа готвена храна.


2. Ефекти на нездравословния работен график

Ако работите във фирма, чиято дейност е или граничи с бизнес администрацията, дори в случаите когато притежавате фирмата и вие сте началник на себе си, тогава стресовите фактори са още по-силни и довеждат до производство на повече стрес хормони от кората на надбъбречните жлези – адреналин. Ефектът на този хормон при хронично изявяване е нездравословен начин на живот, липса на сън, енергия и желание за секс.
Представителите на силния пол с проблемна работна среда и стресираща обстановка през деня съобщават и за проблеми с ерекцията си.


3. Сексуални смущения, предизвикани от натоварен режим

Без значение от вида на работата, натовареният работен график може да причини появата на сексуални проблеми.


Потърпевшите се оплакват от по-малко време за секс и умора, която не позволява половото им влечение да вземе връх. Климаксът е друга причина за смущаващ полов живот. През този период има тотален хормонален дисбаланс, който се съпътства от липса на либидо и стимул за любовни ласки. При нежната половинка от населението се срещат и вагинални смущения в периодите на натоварен работен график и стрес на работното място. Често изявен симптом при тях е намалена или липсваща продукция на естествен вагинален лубрикант, имащ важно значение при сексуален акт. Мъжете от своя страна се оплакват от срещани трудности при получаване на ерекция.


Понякога стресиращият работен ден се изявява и с липса на романтика в контакта между мъж и жена. Не са редки и случаите на пропусната любовна игра.


4. Какви мерки действат?

Оставянето на проблема в списъка с "неразрешими казуси" може да доведе до колапс на връзката. Ако работата посяга на любовния живот, трябва да вземете мерки бързо, в противен случай ще усетите колапс на взаимоотношенията, което носи още по-голям стрес и за двата партньори.

 

NEWS_MORE_BOX

 

 

Няма магически решения, не може да напуснете работа и да се отдадете на дълга почивка. На първо време е важно да бъдете искрени с партньора си. Повечето засегнати споделят, че търсят не толкова сексуален партньор през седмицата, а партньор с когото да си споделят мъката от работния ден и да отпуснат напрежението.


Необходимо е да се отделя повече внимание на партньора вечер и да се грижите за спокойствието и благоденствието му. Това е двупосочен процес, разбира се. Не бива да се смята, че отрудени и изморени мъже от работната среда трябва да се отдадат изцяло на релаксацията на дамите и обратно.


Обърнете внимание и на поведението си вкъщи. Любовният език и начин на поведенческо изразяване са от изключителна важност при сексуалните взаимоотношения между двама индивиди. Опитайте се да предразполагате партньора си – лек масаж след вечеря, докато гледате някое телевизионно предаване или се отдайте на вечерно гушкане в леглото. Докато се пътува за вкъщи е добре да се постигне освежаване на духа от служебните проблеми и напрегнатост от работата.


Не позволявайте на работата да навлиза и в почивните ви дни. Те за това са почивни! За да усетите спокойствието и да се насладите на свободното си време го оставете за семейството и любимите си хора.


Направете секса специален. На никой партньор не би му се харесало, ако установи, че бива използван за бърз секс, освен в някои малки изключения. Не бързайте. Бъдете спокойни, действайте умерено бързо и умерено бавно. Дишайте. Целувайте. Дайте си време и се насладете на момента, който изживявате с любимия за вас човек.